En la presentació de Julen Lopetegui com a nou entrenador del Reial Madrid després de ser destituït de la selecció espanyola, Florentino Pérez es va mostrar en desacord amb la decisió del president de la federació, Luis Rubiales. Així, Florentino va titllar la decisió d'«injusta, «desproporcionada» i «sense precedents».

«El Reial Madrid va arribar a un acord en unes hores en l'exercici de llibertat per treballar junts després del Mundial, respectant les clàusules del seu contracte. Vam pensar de fer-ho públic com a mostra de transparència per evitar especulacions o rumors», va explicar el president blanc en roda de premsa.

Per la seva banda, Lopetegui es va mostrar emocionat en la seva presentació al Santiago Bernabéu, l'endemà del que va qualificar «el dia més trist de la seva vida» des de la mort de la seva mare. «Ahir va ser un dia, des de la mort de la meva mare, el més trist de la meva vida, però avui és el dia més feliç», va dir.

El tècnic basc va explicar la cronologia del terratrèmol en la selecció. «El que hi ha hagut és lleialtat. Quan hi havia alguna cosa per dir, el primer que ho va saber va ser el president de la federació. L'acord s'havia de tancar abans i no durant el Mundial, el que va passar en aquelles hores no ho sé», va indicar Lopetegui. El nou entrenador va finalitzar el tema de la destitució afegint que «m'hauria agradat que Rubiales hagués fet les coses diferent».

Lopetegui es va mostrar orgullós del grup que deixa a Rússia. «Jo m'he sentit responsable d'un grup del qual estava orgullós i que és molt madur, amb una generositat col·lectiva, que dóna sempre el millor de cadascun. Això ho he agraït sempre i així seguirà sent.

Per acabar, el nou tècnic blanc va fer una crida a «animar» la secció en aquests moments i diu que seguirà animant «com un espanyol més».