El Mundialet Intercultural de Futbol de Manresa torna aquest dissabte a les instal·lacions del Nou Estadi del Congost. Serà la 15a edició d'aquest esdeveniment esportiu organitzat per l'ONG Diapo, amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, la Fundació Privada de la Federació Catalana de Futbol i diverses entitats de la ciutat com Càritas Arxiprestal i el Centre d'Esports Manresa. Un any més, l'esport del futbol, com a eina de convivència i d'aproximació intercultural, serà el protagonista d'un torneig que es disputarà del 16 de juny al 29 de juliol.

La presentació de la nova edició del torneig va ser a càrrec de la regidora de Cohesió Social de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; els representants de l'organització Moctar Thera (ONG Diapo) i Jorge Pulido (Colòmbia); i el sotsdelegat de la Federació Catalana de Futbol, Arcadi Prat. L'acte, com és habitual, va tenir també una nombrosa presència de jugadors i jugadores d'alguns dels equips participants.

El dia de la inauguració és aquest dissabte a les 16.30 h al Nou Estadi del Congost, un acte d'estrena que s'iniciarà amb una tradicional desfilada de tots els equips participants. L'any passat l'equip de l'Argentina va ser el guanyador del torneig i, per tant, serà el protagonista del partit inaugural, i ho farà contra Xile.

Hi haurà set categories, l'absoluta (Argentina, Xile, Equador, Marroc, Brasil, Bolívia, Bèlgica, Paraguai, Hondures, Colòmbia, Senegal i Veneçuela), la femenina (8 equips), la de veterans (12 equips), els alevins, els infantils, els cadets i els juvenils.