El pilot igualadí de l'equip Daming Racing, Armand Monleón, va aconseguir la seva tercera victòria consecutiva al ral·li Taklimakan, una competició que es fa a la Xina, que dura quinze dies i que serveix de preparació per al proper Dakar.

Monleón va guanyar la prova davant de dos pilots locals, Zhang Ming i Zhao Hongyi, tots dos també amb KTM. La quarta posició va ser per a l'argentí Pablo Pascual.

El ral·li va ser força dur, a les immenses extensions del desert de Gobi, amb pluges torrencials durant tot el recorregut de deu etapes i més de 4.000 quilòmetres. Al final, l'anoienc va allargar el seu idil·li amb la Xina ja que, a més de tres victòries al Taklimakan, va guanyar el ral·li de la Ruta de la Seda el 2015.

Després de la victòria, Monleón va explicar que «ha estat un ral·li molt complet, amb etapes de dunes en què la navegació era tot un repte. Hi ha hagut etapes ràpides i també algunes de molt tècniques, en què un petit error es podia pagar molt car. Hem fet quilòmetres de qualitat pensant en el Dakar 2019».

Des del punt de vista personal, va comentar que «estic satisfet pel ritme de cursa i he pogut marcar les diferències en les jornades més tècniques».