Sense brillantor però eficaç, la selecció de França ha arrencat aquest dissabte la Copa del Món de Rússia 2018 amb una ajustada victòria sobre Austràlia (2-1), ajudada per la tecnologia -s'ha xiulat el primer penal amb VAR en un Mundial- i la fortuna .

S'han complert els pronòstics a Kazan i Didier Deschamps, malgrat ser poc amic de les revolucions,ha mogut de dalt a baix l'onze del seu equip, apostant per la joventut i pel trident dalt format per Griezmann, Mbappé i Dembélé.

Tolisso li ha guanyat finalment la partida a Matuidi per intentar aportar una dosi de creativitat en un centre del camp amb molt múscul, amb Pogba i l'infatigable Kanté com a parella en la línia.

El novell equip gal ha sortit d'inici amb una mitjana d'edat de 24,5 anys -només tres dels 11 futbolistes superaven els 25 anys, Griezmann, Lloris i Kanté-, el combinat més jove alineat mai per un seleccionador francès en un Mundial des el seu inici en 1930.

Tampoc hi ha hagut sorpreses en la Austràlia de Bert van Marwijk, que ha deixat de banda la defensa de tres del seu predecessor en el càrrec, Ange Postecoglou, i ha intentat fer-li un partit a França amb un clàssic 4-4-2, sòlid a la rereguarda, aguantant enrere i esperant algun miracle de Nabbout, molt sol a dalt.

Ha arrencat en tromba França, i al primer minut Mbappé ja havia provat a Ryan amb un xut a boca de canó des de dins l'àrea. La matinera ocasió no ha estat un presagi del que es venia, ja que els homes de Deschams s'ha diluït en l'embolic defensiu format per Van Marwijk.

Amb Griezmann apagat i Dembélé en un altre dels seus dies dolents, només Mbappé intentava caçar alguna pilota a l'esquena dels centrals, Milligan i Sainsbury. Les absències de Sidibé i Mendy en els laterals -han estat titulars els reconvertits Pavard i Hernández- ha fet que el joc 'Bleu' es concentrés, sense èxit, pel centre.

Si França ha anat de més a menys, Austràlia ha anat de menys a més. Van ser els 'Socceroos', liderats per un gran Mooy, el que han gaudit de la millor ocasió dels primers 45 minuts, quan un centre del '10' l'ha tocat Tolisso i ha estat a punt d'introduir-en la seva pròpia porteria.

Entre els jocosos 'olés' dels aficionats 'aussies', els de Van Marwijk han aconseguit el primer dels seus objectius: anul·lar a França i arribar amb vida al descans (0-0).

La segona meitat ha estat una història completament diferent, amb més ritme de tots dos conjunts i participació destacada de la tecnologia, que s'ha aliat amb gals i ha castigat a una Austràlia valent.

El VAR, l'àrbitre assistent de vídeo, ha entrat per la porta gran a Rússia i, en el minut 58 ha ajudat a xiular un penal per falta de Risdon sobre Griezmann que el col·legiat havia passat per alt poc abans. No ha fallat el 'Petit Príncep', que ha enganyat un Ryan que ha fet l'estàtua.

L'alegria al campament francès ha durar poc. Tres minuts exactament, el temps que ha trigat l'àrbitre en xiular un altre penal. Aquesta vegada sense ajuda del VAR, ja que l'acció de Umtiti ha estat més que clara. El defensa del Barcelona, ??en una altra de les seves desconnexions, ha aixecat inexplicablement la mà en un centre de Mooy i ha desviat la seva trajectòria. Penal que no ha fallat Jedinak per deslligar la bogeria entre els australians.

Ha mogut llavors la banqueta Deschamps i ha desarmat el seu trident ofensiu per donar entrada a Giroud i a Fekir per Griezmann i Dembele, respectivament. Tampoc ha millorat França, però la fortuna s'ha aliat amb ells i del no-res ha tret or.

Al minut 80, quan el partit semblava encaminat a l'empat, una triangulació al balcó de l'àrea va acabar amb un semi-rematada de Pogba que va tocar en Behich i va creuar la calç -el tant el va donar la tecnologia de línia de gol per donar-li a França els seus primers tres punts a Rússia.