Campiones! Les gimnastes del Club de Gimnàstica Egiba van fer ahir una demostració del seu talent i potencial i es van imposar a la final de la Primera Divisió de la Lliga Iberdrola de Gimnàstica artística Femenina, una novedosa competició que ha disputat, enguany, la primera edició.

La tribuna principal del Nou Congost es va omplir a vessar d´un públic familiar atret pel format de la final i pel reclam de veure a quasi totes les millors gimnastes de l´Estat. Més de 1.500 espectadors van començar a xalar, a partir de les 17.15 hores de les evolucions de les gimnates dels quatre clubs finalistes, després de la disputa de dues trobades per determinar-los: el mallorquí Xelska, i els catalans Salt Gimnàstica Club de Girona, Club Gimnàstica Artística l´Hospitalet i l´amfitrió Egiba.

La competició es va desenvolupar amb el següent format i normativa. Els equips estaven formats per sis gimnastes, cinc de les quals podien competir en cadascun dels quatre aparells olímpics: barra fixa, salt, barres paral.leles i terra. Per establir la nota de l´equip en cada aparell, només es comptabilitzaven les quatre millors notes obtingudes per les gimnates dels equips participants. Els conjunts competien aparellats, el Salt amb l´Hospitalet i l´Egiba amb el Xelska.

Les gimnastes del Baix Llobregat i les gironines van ser les primeres en exhibir-se, a les paral.leles les primeres i en salt les segones. Tot seguit es va produir el debut de les locals i les balears. Mar Palliso, Carla Font, Andrea Carmona, Lorena Medina i l´holandesa Tisha Volleman van executar l´exercici a les barres paral.leles. «Estan nervioses. Totes han comés alguna errada menys la Lorena» reconeixia Lluís Márquez, tècnic de l´Egiba. «Però he vist a les gimnastes dels quatre equips neguitoses en aquest primer aparell. Totes han fet errades inusuals», reflexionava.

Superada la por escènica de l´estrena, les manresanes van començar a palesar el seu talent a la barra fixa, on va destacar l´actuació de la menuda Laia Font, que va substituir Volleman. Mar Palliso també va oferir grans prestacions i l´Egiba es va situar en segona posició a la classificació (90, 633 punts), només superat pel Xelska (95,500). A les gimnastes de Xavi Casimiro i Míriam Font els pertocava l´exercici de terra a la tercera sèrie. Després d´un bon exercici inicial de Palliso, la música i les evolucions de Tisha Vollleman van implicar el públic, que va començar a picar de mans seguint el ritme de la tonada.

L´actuació de Laia Font va arrencar una espectacular ovació final i Andrea Carmona, amb un exercici ple de força i expressivitat va segellar la complicitat entre les gimnastes de l´Egiba i les grades. Tot i això, després de l´exercici de Lorena Medina, les manresanes continuaven segones, però amb mentalitat guanyadora. Una actitud que va propiciar una sèrie de salts impecable. Una rere l´altra van clavar l´aterratge. L´èxtasi va arribar en fer-se pública la classificaxió final: l´Egiba, amb 193,700 punts era el primer vencedor de la lliga, superant el Xelska (192,234).