Els tècnics de l'Egiba van demostrar ahir com es pot convertir una competició de gimnàstica en un espectacle de primer nivell, atractiu per a espectadors de totes les edats. L'embolcall de la final de la primera Lliga Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina va estar a l'alçada dels grans esdeveniments esportius i va impactar el públic.

Els actes previs a l'inici de la competició es van iniciar amb dos minuts de retard, a les 16.47 hores, ja que l'afluència d'espectadors va superar les expectatives i va caldre obrir l'accés a la grada situada davant de la tribuna principal del Nou Congost per possibilitar que tothom pugués gaudir de la final còmodament. L'apagada de les llums del poliesportiu va precedir l'inici d'una breu però efectista cerimònia inaugural, protagonitzada per 250 joves de l'Egiba. El punt culminant va ser l'entrada al recinte de l'speaker Johnny Alemán, dins un impactant Jaguar 4x4 negre, seguida de l'acurada presentació dels quatre equips participants.

Johnny Alemán es va revelar com el mestre de cerimònies ideal d'una competició àgil i fluïda que va tancar l'exercici de terra de la mallorquina Cintia Rodríguez, a les 19.40 hores. Dues hores i vint-i-cinc minuts que van mantenir l'interès d'un públic embadalit. L'espectacle final, breu però llustrós, va girar a l'entorn de les evolucions de l'equilibrista argentina Eva Szwarcer. Va ser el preludi de l'esclat de joia final en conèixer-se el triomf de l'Egiba i efectuar-se una lluïda entrega de trofeus entre l'eufòria de les manresanes.