Jorge Lorenzo segueix a l'atac o, com a ell li agrada dir, va treure novament el «martell» i va aconseguir la seva primera millor classificació, després de la victòria a Mugello (Itàlia). Lorenzo sortirà avui (14 h) per davant de Marc Márquez, qui va estar a punt de ser el millor venint des de la primera classificació, i del seu company d'equip, Andrea Dovizioso.

Aquesta és la primera vegada des de l'any 2008, quan ho va aconseguir l'australià Casey Stoner, que un pilot de Ducati és el més ràpid en la sessió de qualificació en el traçat català, en el qual les dues últimes victòries de la marca italiana es van registrar l'any passat amb Dovizioso i el 2003 de la mà del també italià Loris Capirossi.

Lorenzo va superar en 66 mil·lèsimes de segon Márquez, qui en els últims entrenaments lliures va tornar a protagonitzar una de les seves espectaculars salvades en l'últim revolt del traçat. Amb la cama a terra i recolzant-la dos cops amb contundència sobre l'asfalt, el líder del mundial va salvar la caiguda i va concloure els entrenaments damunt l'Honda.

Pel que fa a les categories inferiors, en Moto 2, el francès Fabio Quartararo va ser el més ràpid per davant d'Àlex Márquez i de l'alemany Marcel Schrotter. Mentre que l'italià Enea Bastianini (Honda) es va quedar amb el millor temps de Moto3 per davant de Jorge Martín, qui, malgrat patir una nova caiguda al principi de la sessió, va seguir i va registrar el segon millor temps.