L'equip femení de l'Avinent Club Atlètic Manresa competirà un any més a la màxima categoria de l'atletisme estatal, i ja en seran cinc. Ahir, a Valladolid, les manresanes, no sense una certa incertesa fins al final, van superar totes les adversitats, sobretot en forma de baixes importants, per aconseguir la permanència a la Divisió d'Honor en la quarta estada a la màxima categoria.

Vuit formacions, entre les quals la manresana, volien evitar les dues darreres posicions de la classificació que condemnaven al descens. L'Avinent CA Manresa portava un coixí de quatre punts de les dues primeres fases, però que podien ser insuficients en el cas de caure en les darreres places de la classificació parcial d'ahir.

La tarda no va començar bé i, ja avançada la competició, l'Avinent CA Manresa era en les darreres posicions de la classificació. En el tram final, però, les coses van agafar un altre camí, fins aconseguir acabar en tercera posició l'encontre, només superat pel Marathon i l'Unicaja, que ja es preveia que serien els capdavanters.

La competició, en aquesta fase de permanència, es disputa a una atleta per prova, a diferència de les prèvies, que poden actuar dues noies en cada especialitat. Això dificultava encara més les coses a un Avinent CA Manresa que havia fet dues bones actuacions preliminars, però sense sort per poder evitar jugar-se la permanència en la darrera jornada.

Rècord de Mònica Clemente

A títol individual, va destacar per sobre de tot l'actuació de Mònica Clemente en salt de perxa. En un interessant duel amb Malen Ruiz, la manresana va fer la seva millor marca personal, amb 4,35 metres, que suposa un nou rècord estatal sub-23. Ell mateixa tenia l'anterior, amb 4,32 metres, aconseguit en un control a Sant Cugat fa unes setmanes (abans també l'havia superat amb 4,31). La seva rival ahir va saltar la mateixa distància, però pel número de nuls Mònica Clemente va quedar relegada a la segona posició.

Mar Juárez no va decebre, en imposar-se en els 5.000 marxa amb 23.59.74. Una altra grata sorpresa va ser el rendiment del relleu 4x100 -format per Paula Raul, Laia Solà, Mònica Clemente i Marta Riera-, que, a més a més de guanyar la prova, va fer-ho amb rècord de Manresa, amb 46.64. També van pujar al podi Paula Raul, segona en els 100 tanques amb 14.12, Júlia Quevedo, segona en el triple salt amb 12.01, Laia Solà, tercera amb 12.28, Marian Guerrero, tercera en els 3.000 obstacles amb 11.24.47, i Ainhoa Estévez, tercera amb 36.69.

La classificació d'aquest encontre de permanència a Valladolid va quedar de la següent manera: DA Marathon, 1001 punts; Unicaja Atletismo, 99; Avinent CA Manresa, 99; Super Amara, 89; Ria Ferrol, 88; Tenerife CajaCanarias, 85; CA Valladolid, 74; i Bidezabal Atletismo. Sumats els punts que arrossegaven els equips de les dues prèvies anteriors, la classificació queda de la mateixa manera. Per tant, baixen de categoria el CA Valladolid i el Bidezabal Atletismo. En la fase pel títol, celebrada a Castelló, el València Esports es va imposar al FC Barcelona per 137 punts a 123, i es va classificar tercer el Playas de Castelló. L'altre conjunt català en la fase pel títol, l'AA Catalunya, va quedar en una meritòria sisena plaça.