El berguedà Ivan Camps i la santpedorenca Amàlia Molina van ser els més ràpids en la marató de la tretzena edició de la Berga Trail, una prova que és organtzada per l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, el Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga.

Prop de 500 participants van prendre part en les diferents categories d'una cita que cada cop està més consolidada en el panorama català de les curses de muntanya i que enguany s'ha incorporat al Gran Premi Diputació de Barcelona. A més, la bona meteorologia va fer que hi hagués un bon nombre d'espectadors per animar els corredors a la línia d'arribada. El fet que aquest curs hagi coincidit amb altres curses de muntanya similars va fer que no es pogués arribar a la magnífica xifra de l'any passat, quan hi va haver vora 700 inscrits.

Camps, que va creuar la línia d'arribada amb un registre de 4h 41' 57'' 936, es va imposar amb molta autoritat a Eric Moya, que va ser segon amb un temps de 4h 56' 29'' 763, i a Roger Embid, que va completar el podi amb una marca de 5h 00' 56'' 803. Quatre minuts més tard va arribar el gironellenc Josep Rovira. En la categoria femenina, Molina (6h 51' 52'' 026) va imposar-se a Neus Estrany (7h 07' 51'' 809) i a Anna Olivares (7h 19' 55'' 993).

En la mitja marató, el guanyador va ser Raúl Butaci, que va completar els 24 quilòmetres de recorregut en 2h 37' 04'' 243. Segon va acabar Eric Riba (2h 42' 39'' 417) i tercer, Enrique Santamaría (2h 44' 30'' 874). En noies, el triomf va ser per a la corredora local Neus Rosiñol, amb un temps de 3h 19' 54'' 682. Darrere seu van entrar Sofia Fortuna (3h 28' 01'' 731) i Maria Martínez (3h 32' 36'' 055).

En la prova mini, el protagonisme va ser per als corredors de categoria júnior, que van ocupar cinc dels sis llocs dels podis masculí i femení, un fet que demostra el bon moment de l'escola de trail running catalana. En categoria masculina, el millor va ser Ot Fer-rer (1h 26' 34'' 767), seguit d'Oriol Rodríguez i Roger Comellas, que van creuar la línia d'arribada pràcticament al mateix temps. En la femenina, Laia Gonfaus va arribar en el primer lloc (1h 42' 13'' 308), mentre que Carla Esclusa ho va fer en el segon (1h 47' 23'' 082) i Alba Font, la única participant de categoria absoluta que va pujar al podi, en el tercer (1h 52' 21''465).

La cita també va tenir espai per als més petits, que van poder competir en la Berga Trail Kids, que estava dividida en les categories de minibenjamí, prebenjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet.