Poca gent recorda un moviment tant gran d'aficionats, en disciplines tant variades, com el bàsquet, el futbol, el futbol sala o la gimnàstica, com el que ha viscut Manresa les darreres setmanes.

Una temporada excepcional, esportivament parlant, ha mobilitzat els seguidors dels clubs implicats en objectius, enguany, molt agosarats a la part final de les respectives competicions, com el de l'ICL i el seu ascens a la Lliga ACB, l'intent d'ascens tant del CE Manresa a Tercera Divisió de futbol com el del Manresa FS a Segona Divisió, que no va quallar, i dissabte passat el títol de la primera edició de la lliga de clubs, aconseguit per l'equip femení de l'Egiba de gimnàstica artística.

En tots aquests casos s'han registrat entrades d'aficionats molt destacades, en algun cas fins i tot històriques. Pel que fa al bàsquet, malgrat que al llarg de la lliga regular l'assistència no superava la meitat de la capacitat, als play-off ha estat ben diferent, en especial en la final amb el Melilla, amb tres plens al Nou Congost i molts seguidors pendents de la pantalla gegant quan l'equip va jugar a la ciutat nord-africana. En el partit del desempat, es van exhaurir les entrades, però no només això, ja que els assistents al pavelló van empènyer l'ICL Manresa a l'ACB.

En el cas del futbol, en la tornada de l'eliminatòria d'ascens a Tercera Divisió, va ser fins i tot una sorpresa majúscula veure tants aficionats al Nou Estadi. Es parla de més de 2.500 seguidors de Manresa i la comarca, i també d'un grupet del que va ser rival, el Martinenc de Barcelona. Qui més qui menys va recordar l'entrenament que va fer el Barça pel centenari al Congost amb Ronaldinho i companyia, on es van sumar més de 5.000 persones al mateix Congost. En aquesta ocasió, malgrat la bona entrada, el CE Manresa no va poder aconseguir el somni de la Tercera Divisió i va caure en una fatídica pròrroga.

En futbol sala, el Manresa FS també va viure un play-off històric al Pujolet per ascendir a Segona Divisió, després d'aconseguir el títol de Segona B per primer cop. La instal·lació es va omplir de gom a gom, fins al punt de quedar gent a fora per seguretat (la capacitat és limitada). La gent va donar molt suport a l'equip, que va aconseguir un empat que seria insuficient a la tornada a Saragossa davant el Colo Colo.

I aquest dissabte, en un esport poc vist a casa nostra, també l'afició va respondre al Nou Congost i un miler i mig de persones van donar suport a les gimnastes de l'Egiba, que es van imposar en una espectacular competició.