La selecció de Bèlgica va respondre a les expectatives i va golejar la debutant Panamà en el primer partit del grup G del Mundial de Rússia, un duel en què els futbolistes que dirigeix el català Robert Martínez van exhibir la seva capacitat golejadora, evidenciada en el doblet de Romelu Lukaku, i van presentar la seva candidatura al títol.

El combinat centreamericà va resistir en una primera part en què el porter Jaime Penedo va aturar fins a tres ocasions clares de gol dels belgues. Però després del pas pels vestidors va caure la resistència de la selecció panamenya, que va encaixar els gols de Mertens i del davanter del Manchester United.

Bèlgica va sortir trepidant i decidida a imposar la seva superior qualitat. Panamà, al principi aclaparada per la velocitat imposada pels diables vermells guiats pel seu líder, Eden Hazard, només va poder protegir-al voltant de Penedo, el seu millor home. Els de Robert Martínez dominaven sense problemes i amb prou feines deixaven respirar la debutant Panamà, que va estar a punt de regalar el primer gol després d'una mala cessió de Torres que Hazard no va saber aprofitar. El central es va rescabalar d'aquesta errada posant un peu salvador a una pilota a la qual es disposava a rematar sense oposició Lukaku.

A partir d'aquí, els del Bolillo Gómez es van anar consolidant sobre el camp i van intentar, sense èxit, sorprendre al contraatac. Les faltes van ser un altre recurs dels panamenys per frenar el ritme belga, amb De Bruyne i Mertens acompanyant Hazard per crear perill.

Tot es decideix a la represa

El plantejament de Panamà es va ensorrar a la represa. Mertens va obrir el marcador als dos minuts, just abans de la millor ocasió panameny, que Blas Pérez no va encertar. En aquest moment, el tècnic centreamericà va fer dos canvis per dotar de més poder ofensiu al seu equip. Però Bèlgica va colpejar de nou i va liquidar el partit abans d'augmentar el suspens. Una passada amb l'exterior de De Bruyne la va rematar Lukaka de a la xarxa, al límit del fora de joc.

El davanter del Manchester United també va ser l'encarregat de tancar la golejada després d'una contra iniciada per Hazard, que li va fer una passada precisa. Lukaku va guanyar l'esquena a Escobar i va picar la pilota per sobre del porter. Ja en el descompte, el conjunt sud-americà va estar a punt de sorprendre Courtois amb un xut des del seu propi camp. Però el marcador ja no es va moure i Bèlgica es va situar líder de grup.