La selecció colombiana va signar un decebedor debut al Mundial, després de caure davant Japó en un partit que se li va posar en contra molt aviat, ja que va haver de jugar amb deu futbolistes gairebé tot el partit per l'expulsió de Carlos Sánchez, migcampista de l'Espanyol.

Quatre anys després de la seva bona actuació al Brasil, on va arribar fins a quarts de final, Colòmbia tornava al Mundial i ho feia sense la seva màxima estrella, James Rodríguez, fora de l'onze inicial per molèsties musculars. No obstant això, l'autèntica mala notícia per als cafeters aviat va ser una altra.

No s'havien jugat ni tres minuts quan Osako va guanyar l'esquena a una pilota llarga a Davinson Sánchez, molt desencertat durant tot el partit, i va quedar sol amb Ospina. El porter de l'Arsenal va aturar el xut, però la pilota rebutjada va arribar a Kagawa, que va disparar a porta buida. La Roca Sánchez va estirar el braç per evitar un gol cantat: targeta vermella i penal transformat per Kagawa.

Aferrada a l'orgull de Radamel Falcao, que debutava en un Mundial als 32 anys, Colòmbia es va sobreposar al cop dur i va assetjar la porteria japonesa. Les seves opcions de puntuar passaven per marcar abans del descans, ja que a la segona part es produiria la seva previsible caiguda física, i d'aquesta missió se'n va encarregar Quintero, que va marcar de falta, fent passar la pilota per sota de la barrera.

L'empat premiava Colòmbia i penalitzava un Japó sense gaire grapa. Però a la represa Osaka va dur de corcoll els sud-americans i va marcar a la sortida d'un córner, en aprofitar un mal marcatge d'Arias. Una segona errada letal.