L´experiència de l´any passat no només té continuïtat sinó que els ajuts s´han doblat i dels 9.000 euros es passarà als 18.000 d´enguany. I és que la regidoria d´esports de l´Ajuntament de Manresa, amb la voluntat de fomentar l´esport inclusiu, convoca per segona vegada una línia d´ajuts adreçats a infants i joves de la ciutat (de 4 a 17 anys) amb pocs recursos econòmics o amb risc d´exclusió social perquè puguin practicar esport reglat en algun equip de competició.

El regidor d´esports Jordi Serracanta té clar que «aquest és un dels eixos estratègics de la regidoria. Les beques potencien l´activitat esportiva i també l´esport reglat, que iguala tots els nens. Estan dirigides a aquells que, per raons econòmiques, no tenen accés a un club federat». L´any passat es van atorgar 96 ajuts d´esportistes de sis modalitats esportives pertanyents a onze clubs. Jordi Serracanta ha comentat que «les beques les demanen les famílies per mitjà dels clubs i és el propi ajuntament qui determina si es dóna l´ajut o no. Els diners, en tot cas, el rep cada entitat. L´import màxim per infant o jove és de 200 euros. Aquest programa és molt semblant al que s´utilitza per les beques de material escolar i de menjadors; en el nostre cas donem continuïtat a la sortida de l´escola perquè així qui vulgui pugui fer activitats esportives reglades i no en quedi exclós».

A aquesta convocatòria cal afegir-hi una clàusula que des de fa un temps es posa en els convenis de cessió d´instal·lacions als clubs esportius de Manresa. Segons Serracanta, les entitats, a canvi de no pagar cap lloguer, «han de becar, si hi ha demanda, un mínim del 5% dels seus esportistes».

Els impresos oficials estaran a disposició dels interessats en els clubs esportius de manresa o a la secció d´esports de l´Ajuntament (Edifici Infants a la carretera de Vic, 16 de Manresa), i a la pàgina web de l´Ajuntament de Manresa (www.ajmanresa.cat). La data límit per presentar les sol·licituts és fins el dia 30 de setembre.