La Molina serà, un cop més, escenari de la Copa del Món d'esquí de neu i ho serà amb unes condicions de neu extraordinàries. Aquesta temporada, l'estació ceretana registra els millors gruixos dels darrers anys, de fins a 2,40 metres de neu a les cotes altes i amb el 100% de l'estació oberta. Unes condicions espectaculars per gaudir, el cap de setmana del 4 i 5 de març, de la penúltima prova del circuit de Copa del Món de snowboard cross. L'any 2015 la Molina ja va acollir la prova final del circuit, el 2011 va ser la seu dels Mundials de Snowboard i des de l'hivern del 2008 se celebren competicions del circuit de Copa del Món d'aquest esport. L'equip de constructors del traçat ja estan ultimant el circuit per deixar-lo en excel·lents condicions per als més de 100 corredors que s'esperen a l'esdeveniment. El recorregut tindrà una longitud de 800 metres amb un desnivell aproximat de 134 metres.

Corredors de tot el món

La prova tindrà la presència de l'actual líder masculí del circuit, el rider austríac Alessandro Haemmerle, com també la líder femenina, l'australiana Belle Brockhoff. També hi participaran els tres components de la federació espanyola: el basc Lucas Eguibar, guanyador del circuit de Copa del Món SBX FIS a la Molina 2015 i tercer finalista en el circuit del 2016, l'andalús Regino Hernández i el càntabre Laro Herrero. Aquesta és una espectacular modalitat d'esquí de neu on els riders fan la sortida de les mànegues eliminatòries en grups de quatre, en una pista que inclou peralts, salts i dubbies, on és important la tècnica, la velocitat i l'estratègia, i on està permès un cert contacte.

Està previst que aquest any participin a la final 120 riders de tot el món, provinents de 25 països, que es reuniran a l'snowpark d'Alabaus de la Molina durant els dos dies de la prova: les rondes de classificació del dissabte 4 de març i les finals, el diumenge 5 de març.