Quan queda poc més d'un mes per al tancament de la temporada a les estacions d'esquí del Pirineu, les condicions de la neu, encara que primavera en bona part, es mantenen excel·lents com ho confirma que en la pràctica totalitat de casos les cotes altes superen sempre el metre de gruix.

Masella arriba als dos metres, mentre que la Molina, que aquest cap de setmana acull l'Obert de Telemark i Cross, es queda en 180 centímetres.

Vallter 2000, que també es queda a vint centímetres dels dos metres a les cotes altes, serà l'escenari dissabte 18 d'un concert de tribut a The Beatles i Vall de Núria, amb 130 centímetres, organitza carreres socials, activitats familiars i un bateig amb raquetes de neu.

Gruixos més alts a Lleida i Andorra

A Lleida, Baqueira Beret acull dissabte la quarta edició de l'Era Baishada, una prova oberta que combina diferents modalitats d'esquí alpí, així com la Carrera Bassiero, que forma part del Campionat d'Espanya d'Esquí de Muntanya.

En aquestes pistes, els gruixos arriben als dos metres, als 140 centímetres a les de Port del Comte i als 265 a les de Boí Taull com a exemple destacat de les condicions actuals al Pirineu.

A Andorra, Grandvalira compta amb 210 quilòmetres esquiables amb 128 pistes obertes i cotes de 120 a 180 centímetres de neu primavera i Vallnord presumeix de 65 pistes en marxa i gruixos d'entre 140 i 220 centímetres.

La situació és també immillorable per a aquestes altures de temporada a França, on estacions com Gourette o Piau-Engaly presumeixen de fins a 225 i 210 centímetres respectivament a les seves cotes més altes