El temporal que està afectant el Pirineu no ha deixat grans gruixos a la Cerdanya, però n'ha canviat el paisatge i les condicions meteorològiques perquè les estacions d'esquí ja comencin a pensar en l'obertura. El temporal va deixar ahir una enfarinada de dos centímetres a Puigcerdà i pobles situats a cotes altes com ara Lles. La neu va agafar als teulats i vehicles, però no als carrers. El temporal sí que ha permès a les estacions, en canvi, començar a fabricar neu.

És el cas de Masella, que aquest dilluns ha engegat els canons per començar a preparar les pistes. Amb la baixada de les temperatures, el cim de la Tosa va registrar ahir una mínima de nou sota zero que ha permès acumular les primeres capes de neu innivada als dos centímetres de l'enfarinada. Fidels a la seva política habitual, els responsables de Masella van apuntar ahir que obriran tan bon punt puguin, a fi i efecte d'intentar ser la primera estació del Pirineu a engegar els remuntadors.

Per la seva banda, la Molina està aquests dies enllestint les obres de millora de la xarxa de canons i ha fixat per a la setmana que ve l'inici de la fabricació de neu. El temporal també ha deixat sobre les pistes d'esquí de la Molina un petit gruix d'uns dos centímetres a les cotes baixes, als 1.500 metres d'alçada. L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat, com la resta d'estacions del Pirineu, té com a repte obrir el més aviat possible per tenir les pistes a ple rendiment el pont de la segona setmana de desembre. Port del Comte obrirà els canons a partir del dia quinze d'aquest mes.