Els alumnes de les escoles Vall de Lord primària, les rurals (ZER), Setelsis, Arrels i el Vinyet han iniciat la tercera edició de l'Esport Blanc Escolar a l'estació Port del Comte. A partir del proper més de febrer, l'activitat s'estendrà a l'estació veïna de Tuixén-la Vansa. La iniciativa busca un apropament dels alumnes de 3r i 4t de primària a l'esport d'hivern, concretament, a les activitats d'esquí alpí i snowboard a l'estació del Port del Comte, i d'esquí de fons a l'estació de Tuixén - la Vansa.

El Consell Comarcal del Solsonès, que contracta el servei de transport dels alumnes que participen en l'activitat, estima que un total de 186 alumnes i professors participaran en l'activitat que durarà fins a mitjan març. De les escoles rurals (ZER) hi han participat infants amb una mitjana d'entre sis i vuit anys, per als quals ha estat «una experiència d'autonomia, de recordar el número dels esquís a gestionar la seva motxilla o conèixer alumnes d'altres escoles», expliquen docents.

El conseller comarcal d'Esports, Albert Bajona, valora «positivament» la iniciativa, que suposa «una aposta per a la pràctica d'un esport que esdevé un motor econòmic de la comarca a l'hivern». El departament d'Ensenyament i la secretaria general de l'Esport, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i la Diputació de Lleida, han impulsat l'activitat amb la col·laboració del Consell Esportiu del Solsonès.