La UEFA i la FIFA són dues màquines de fer diners. Les dues aconsegueixen bona part dels seus ingressos a partir de patrocinis i la venda dels drets d'emissió dels partits de les competicions que organitzen.

Les 24 seleccions participants a l'Eurocopa 2016 compartiran un total de 301 milions d'euros, en comparació dels 196 milions que es van repartir a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna, i els 184 milions d'euros de la d'Àustria i Suïssa el 2008.

Totes les seleccions reben 8 milions d'euros per participar-hi. Durant la fase de grups cada selecció percebrà un milió d'euros per victòria i 500.000 per empat.

Una vegada que l'Eurocopa entri a les rondes eliminatòries, no hi ha més extres per partit. Per contra, cada selecció que arribi a vuitens de final rebrà 1,5 milions d'euros, els vuit quartfinalistes rebran 2,5 milions d'euros cada un. La recompensa per arribar a semifinals són 4 milions d'euros.

Pel que fa a les dues seleccions que disputaran la final a l'Estadi de França de París el 10 de juliol, el campió d'Europa de 2016 rebrà vuit milions d'euros, mentre que hi haurà una recompensa de cinc milions d'euros per al subcampió.

Això vol dir que, si la selecció que conquista el títol també guanya els seus tres partits de la fase de grups, la quantitat de diners que rebrà ascendirà a un total de 27 milions d'euros, en comparació als 23,5 milions del 2012.

En el passat Mundial de Brasil, les 32 seleccions participants es van repartir més de 500 milions d'euros. Alemanya, la campiona, es va embutxacar 30 milions d'euros, davant els 25 que va obtenir la selecció espanyola a Sud-àfrica.