Anglaterra no ha debutat amb bon peu a l'Eurocopa 2016. Després d'oferir una sensacional primera meitat de futbol, un gol de Rússia en el temps de descompte ha privat als anglesos de la victòria.

La selecció anglesa ha saltat a la gespa del Velodrome de Marsella disposada a presentar la seva candidatura a guanyar l'Eurocopa. Els anglesos han desplegat un futbol d'alt nivell, amb combinacions ràpides i un ritme infernal. Davant l'allau de bon joc angles, les ocasions no han tardat en arribar. Al minut set, Adam Lallana ha tingut la primera i al minut dotze Smalling s'ha quedat a prop amb un remat de cap. Rússia ha patit horrors per contenir les envestides dels anglesos.

La primera meitat ha estat un monòleg anglès, amb un domini aclaparador de la possessió i del ritme del partit. A la mitja hora de joc, els britànics s'han agafat uns moments per respirar, però ben aviat han tornat a l'ofensiva. Al minut 35, Harry Kane ha xutat massa creuat i al minut 42 un magnífic centre del lateral Rose no ha trobat rematador. Anglaterra ha realitzat una primera meitat perfecta i ha desbordat a una Rússia espantada. Als primers quaranta cinc minuts dels homes de Roy Hodgson els hi ha faltat el més important, el gol.

Rússia ha començat més animada la segona meitat. El partit s'ha equilibrat i Anglaterra no ha gaudit de tanta superioritat. Els russos han tingut la primera ocasió clara de la mà d'Smolov, que al minut 63 ha posat la por al cos dels anglesos amb un xut que ha sortit fregant el pal. Arran de l'ocasió, Rússia s'ho ha cregut i ha començat a tractar amb cura la pilota. Quan millor estava jugant la selecció russa, Rooney ha tingut una gran ocasió. El xut del jugador del Manchester United s'ha topat amb una excepcional Akinfeev.

A la jugada següent, però, Anglaterra no ha perdonat. Al minut 73 de joc, en una falta a la frontal de l'àrea, Eric Dier ha marcat el primer gol del partit. El mig centre anglès ha xutat amb força i el porter rus no l'ha pogut aturar. El gol ha tornat a donar ales a la selecció anglesa, que ha controlat la pilota amb possessions llargues buscant que passessin els minuts.

Ja en el temps de descompte, Rússia ha aconseguit la igualada. El defensor Berezutski ha sorprès a tothom amb un remat de cap impossible per Hart. El cop ha estat dur per Anglaterra, que no ha pogut obtenir la victòria en el seu debut a l'Eurocopa 2016.