Thiago Alcántara, migcampista de la selecció espanyola de futbol, ha assegurat que "el pensament a a l'equip és molt clar, només tenim el de ser campions a l'Eurocopa". El jugador del Bayern de Munic va destacar, en la compareixença que va tenir ahir davant de la premsa acreditada que "el que de veritat és important és anar guanyant cada partit, no marcar quatre, cinc o sis gols". La selecció de Vicente del Bosque, que es va imposar per un mínim 1-0 davant de la República Txeca, se les haurà contra Turquia aquest proper divendres, a partir de les 21 hores.

Preguntat pel seu rol a la selecció, Thiago va respondre que "estem en un esport col·lectiu, i jo tinc clar que estic amb companys d'un nivell espectacular. Per a tots, per damunt dels personalismes hi ha l'èxit col·lectiu". Va opinar del debut de la selecció espanyola i en va dir que "començar amb victòria sempre és important en un torneig de curta durada com l'Eurocopa. Estem preparats i estem contents d'haver sumat els 3 punts". Sobre els dubtes de la capacitat davant de porteria d'Espanya, va comentar que "hem guanyat 3 dels darrers 4 tornejos de pes, hem guanyat dues eurocopes i un mundial". Va afegir que "jo no veig, precisament, que hi hagi números vermells. Tenim un bon balanç entre la defensa i el nostre atac, la selecció està molt ben compensada, al davant i al darrere. Som una selecció molt ben compensada, amb uns grans defenses, gent que es deixa la pell al camp i que a més marca gols. I tenim dos davanters que són formidables, Aduriz i Morata".

Sobre les diferències que hi ha entre el Bayern i la selecció estatal, Thiago va explicar que "la base és la mateixa, un 4-3-3, però amb dos sistemes ben diferents".