El migcampista suís Xherdan Shaqiri es va prendre amb bon humor la peculiar epidèmia de samarretes estripades que va afectar ahir a la nit a la seva selecció davant França, a la qual no va trobar una explicació però sí un desig: que el fabricant Puma no es dediqui a produir preservatius.

"És difícil de dir. Espero que Puma no faci condons", ha fet broma Shaqiri preguntat per la televisió suïssa, després que fins a en cinc ocasions els seus companys haguessin de canviar de samarreta per estrips o forats.

Granit Xhaka, nou fitxatge de l'Arsenal, va lluir tors fins a dues vegades amb un somriure estupefacta, mentre que els seus companys Mehmedi, Dzemaili i Embolo també van haver de reemplaçar les seves samarretes fetes miques.

El fabricant alemany d'equipament esportiu, que va anunciar que estudiarà els motius, ha informat a mitja tarda de les conclusions del seu equip d'experts.

"La nostra anàlisi de la samarreta que Suïssa va dur en el partit de diumenge mostra que hi va haver un lot de teixits on els fils es van deteriorar en el procés de producció, el que va conduir a un debilitament de la peça final", ha assenyalat en un comunicat.

Aquest incident "no tornarà a passar", va assegurar Puma, que va recordar que els cinc equips als què dóna material en aquesta Eurocopa no han patit el mateix inconvenient durant els seus partits.

Per tant, caldrà estar pendent dels propers partits d'Itàlia, Àustria, Eslovàquia i la República Txeca, tots ells vestits pel mateix fabricant, a més, és clar, de Suïssa.

Però Puma no va ser l'única marca malparada en l'enfrontament d'ahir.

En un episodi realment infreqüent, la pilota "Beau jeu" d'Adidas va rebentar quan el suís Behrami i el francès Griezmann van acudir al xoc i van trepitjar la pilota.

En un comunicat, la marca alemanya va dir que es troben sorpresos, i ho qualifiquen d ' "incident extremadament rar de veure".

"Estem examinant el que va succeir. La raó de l'estrip encara no ha estat identificada, però 'Beau Jeu' ha estat molt elogiat pels experts per la seva contribució a l'emocionant inici d'aquest torneig", ha assenyalat.