Una sòlida Alemanya va quallar aquest dimarts el seu millor partit d'aquesta Eurocopa amb una allau d'ocasions i el domini total del centre del camp, encara que només Mario Gomez va aconseguir fer gol davant una Irlanda del Nord replegada i sense tall que encara opta a classificar-se per vuitens de final.

Amb la seva victòria d'aquesta nit a l'estadi Parc dels Prínceps de París, Alemanya acaba primera del Grup C (7 punts), seguida de Polònia (7), Irlanda del Nord (3) i Ucraïna (0).

Els germànics es mesuraran contra el tercer del grup A, B o F diumenge que ve a Lille, mentre que Irlanda del Nord haurà d'esperar a que conclogui aquest dimecres la fase de grups per saber si es classifica per primera vegada en la seva història per a vuitens de final d'una Eurocopa.

El seleccionador alemany, Joachim Löw, va encertar amb l'esquema tàctic, asseient d'inici al migcampista Julian Draxler en benefici de Mario Gomez, davanter titular amb Thomas Müller com a fals nou i Götz per banda esquerra.

El trident germànic va trobar l'efectivitat que va trobar a faltar davant Ucraïna (2-0) i Polònia (0-0), acompanyat per un afinat Özil que va tornar bojos als nord-irlandesos entrant per banda dreta.

Alemanya, que va sortir com un tanc va veure com Gomez sumava la seva 28a diana amb la "Nationalmannschaft" i tancaven la fase de grups sense encaixar, mentre que els nord-irlandesos van renunciar a la pilota i el van apostar tot al contraatac, amb Washington en punta i sense premi .

El corró alemany, amb les peces ben greixades des de l'inici, va tenir la seva primera ocasió al minut 7, quan Özil va servir un preciós pilota al centre de l'àrea que Müller va estavellar contra el porter.

Després va arribar una altra oportunitat per al propi Özil i seguidament va ser Götze el que va tenir el gol a les seves botes, mentre que els de Michael O'Neill ho intentaven amb pilotes llargues per a un solitari Washington.

Sonava l'enganxosa "Will Grigg s on Fire" en el fons nord-irlandès en què atacava Alemanya quan en el minut 23 Müller va tornar a gaudir d'una altra clara oportunitat que tampoc va saber transformar i es va anar fregant el pal.

Però tres minuts després Alemanya per fi va trobar porteria gràcies a una triangulació que va iniciar Özil, va acomodar Gomez i va tornar Müller cap enrere perquè el propi Gomez col·loqués la pilota a la xarxa de McGovern, amb la defensa nord-irlandesa venuda.

Els alemanys no es van relaxar i cinc minuts després Müller va estavellar una magnífica centrada de Mario Gomez al travesser, poc abans que conclogués una primera meitat en la qual Alemanya va tirar 12 vegades a porta, per un tímid intent d'Irlanda del Nord.

Sense canvis en el descans en cap dels dos equips, Alemanya va tornar a insistir des de l'inici del segon temps, on la primera ocasió clara va arribar amb un xut de Götz que va marxar llepant el pal, poc abans de ser substituït per Schürrle.

Els nord-irlandesos no van abaixar els braços, i fins i tot van arribar a inquietar la porteria alemanya en una contra que la saga va resoldre amb autoritat, mentre en el pla ofensiu Khedira i Gomez seguien provant els reflexos del meta d'Irlanda del Nord.

O'Neill va reaccionar retirant a Washington i donant entrada a l'davanter del Norwich City Kyle Lafferty, estel nord-irlandesa que va repetir com a suplent, al que Löw va respondre retirant a Khedira per donar entrada a Schweinsteiger, que va arribar físicament tocat a l'Eurocopa.

A la recta final del partit, amb els de l'Úlster lliurats al dictat ofensiu de la campiona del món i visiblement cansats, van aconseguir evitar que els germans tanquessin un marcador més voluminós tot i les reiterades oportunitats d'Özil o Gomez.

Si el partit va acabar amb victòria per la mínima d'Alemanya, malgrat la diferència de gols s'anunciava crucial per decidir el liderat del grup, és en gran part culpa la va tenir el porter McGovern, el millor dels nois de Belfast.

- Fitxa tècnica:

0 - Irlanda del Nord: McGovern; J. Evans, Cathcart, McAuley, Hughes; Dallas, Nortwood, Davis (C), C.Evans (M.Ginn, m. 85), Ward (Magennis, m. 70); i Washington (Lafferty, m. 59).

1 - Alemanya: Neuer (C); Hector, Hummels, Boateng (Höwedes, m. 76), Kimmich; Khedira (Schweinsteiger, m. 69), Özil, Müller, Kroos; Götz (Schürrle, m. 56) i Gomez.

Gols: 0-1: Gomez, m. 29;

Àrbitre: Clément Turpin (França). No va amonestar cap jugador.

Incidències: Partit de la tercera jornada del grup C de l'Eurocopa 2016 disputat a l'Estadi Parc dels Prínceps de París davant uns 50.000 espectadors.