La selecció espanyola tanca avui la seva participació en el grup D i un empat contra Croàcia li dóna el primer lloc, passi el que passi al matx entre Txèquia i Turquia. En tot cas, a les hores prèvies, del que més s'ha parlat ha estat de Pedro Rodríguez, que va donar un dilluns de maldecaps al seleccionador de la Roja, Vicente del Bosque.

L'actual jugador del Chelsea i ex del Barça només ha actuat 8 minuts contra Txèquia, i en unes declaracions a Movistar Plus es va qüestionar ahir la resència a l'equip: "si no veus continuïtat, tampoc no val la pena seguir. Tenia una altra expectativa; ja sé que és difícil estar a la selecció, però assumir aquest paper és complicat, venir a fer grup i prou és dur, tot i que estic molt còmode". A més, va comparar la seva situació amb la sortida del Barça: "a vegades has de prendre una decisió, com el dia que vaig marxar del Barça. Has de saber escollir el moment".

Més tard, Vicente del Bosque, amb el seu habitual to conciliador, va voler entendre les paraules de Pedro: "hem parlat i m'ha dit que no s'ha ficat amb ningú. Crec que l'ha traït el subconscient i que ha estat d'una forma involuntària. I ha dit una cosa que ara li pesa. No ha de passar res ni volem ser durs, ell ha estat sempre correcte en el tracte amb nosaltres". Sobre si les declaracions de Pedro poden enterbolir les relacions a l'equip, el seleccionador va manifestar que "no som modèlics, intentem tenir una bona relació amb tothom però és inevitable que, entre els 12 jugadors que no entren a l'equip, hi hagi alguna discrepància".

Pedro va demanar parlar a la premsa i va ratificar-se en les seves paraules: "no estic penedit, penso el mateix que he dit però si he molestat algú tampoc no tinc inconvenient a demanar perdó. He parlat amb Del Bosque i amb els meus companys i no hi ha cap problema amb ningú".