Adéu a l'Eurocopa i també final de cicle de la selecció espanyola a les ordres de Vicente del Bosque. En el partit de vuitens a l'estadi de Saint Denis, els italians van saber interpretar el seu rol a la perfecció. Van manar en una primera part en la qual van ser superiors i van fer l'1-0 gràcies a la rematada a boca de canó del central Chiellini en un rebuig després del llançament de falta per De Gea i davant la gran passivitat dels espanyols. Al segon temps, ja sense un Nolito, que va estar descentrat, els espanyols sí van dur la iniciativa però no amb prou pòlvora i quan van rematar a porteria es van trobar amb Buffon, un autèntic mur. Les desgràcies no vénen soles i Aduriz es va lesionar quan Lucas Vázquez havia entrat en el lloc de Morata, que va lluitar molt però de forma estèril.

En els darrers minuts va haver de ser Pedro, crític fa una setmana per la seva manca d'oportunitats en la selecció, qui sortia al camp; en tot cas la millor ocasió va estar als peus de Gerard Piqué, que va xutar a tres metres de porteria després d'una sacada llarga de De Gea. Era ja en temps de descompte i altra vegada Buffon, amb els 38 anys a l'esquena, va exhibir la categoria que té i va evitar l'empat. Poc després, el partit i el pas cap a quarts per part dels homes d'Antonio Conte van quedar sentenciats amb el 2-0 que va anotar Pellé. El tècnic dels italians va ser molt conservador en la segona part quan va asseure el seu home més creatiu, De Rossi, per posar damunt de la gespa de l'Stade de France a l'exblaugrana Motta. Tanmateix, els transalpins van saber aguantar, fidels al seu estil de sempre, i Espanya tornava a oferir la imatge d'impotència de les èpoques anteriors a la dels dos títols de l'Eurocopa (2008, 2012) i del Mundial de Sud-àfrica (2010).

El seleccionador no avança res

Del Bosque va agafar el relleu de Luis Aragonés després del triomf de l'Eurocopa a Viena i va dirigir l'equip per completar la trilogia amb el títol en el Mundial (amb el gol d'Iniesta a la pròrroga contra Holanda) i en l'Eurocopa del 2012 que va golejar Itàlia a la final. Però ni en el Mundial del 2014 a Brasil del 2014 ni en aquesta Eurocopa de França, la selecció no ha tingut l'espertit competitiu anterior.

Sobre el seu futur, després del partir d'ahir, Del Bosque no es va voler tancar cap porta: "hem de parlar amb el president Villar; s'ha de valorar el futur amb calma, i al setembre tenim concentració per als partits de classificació de cara al Mundial del 2018, a Rússia. Ens hem enfrontat avui a un oponent molt poderós físicament i ens ha faltat més encert".