França va imposar la lògica i va derrotar amb claredat la sorprenent Islàndia en el darrer quart de final de l'Eurocopa. Un dels equips revelació del torneig, juntament amb Gal·les, va resistir vint minuts, fins que els locals van fer el segon, i després va caure amb dignitat en una bona segona part.

Durant l'Eurocopa Islàndia ha estat, sobretot, un equip disciplinat en defensa, fort a pilota parada i ràpid en el contraatac. Ahir França va saber com ofegar-la i va ser amb control de partit i moviment ràpid de pilota. Deschamps va situar Paul Pogba més endarrerit, en el lloc del sancionat Kanté, i l'esfèrica va fluir amb més rapidesa que quan aquest fa parella amb Matuidi. Davant de les bones combinacions gal·les, els nòrdics arribaven sempre tard a la pressió i es creaven els espais.

França va trigar cinc minuts i va haver de rebre un xut de Sigthórsson per posar-se en moviment, però després d'un parell de parets, va arribar el primer gol. Matuidi envia una pilota darrere dels centrals, Giroud, en possible fora de joc, trenca la defensa i amb l'esquerra creua el xut lluny de l'abast de Halldórsson.

Islàndia va mirar de reaccionar amb una rematada de Bödvarsson, però va rebre el segon gol vuit minuts després. Griezmann serveix un córner i Pogba, amb potència, s'eleva damunt de la defensa i anota d'un gran cop de cap.

Pallissa inevitable

La resistència islandesa va acabar quatre minuts després, quan Bödvarsson va rematar fora després de la típica jugada del fora de banda, amb servei de Gunnarsson i toc de Sigthórsson. El millor islandès, Gylfi Sigurdsson, estava desaparegut i poc abans del descans França va matxucar. Primer, amb una deixada de Griezmann enrere, després d'una centrada de Sagna i un cop de cap de Giroud, que Payet va rematar amb l'esquerra a la xarxa i, tot seguit, en una passada pel centre de Pogba. La defensa islandesa, ja desanimada, deixa que Griezmann aprofiti que Giroud deixa passar la pilota i el davanter de l'Atlètic fa el quart amb classe.

Semblava que la segona part sobraria, però va ser força entretinguda. Islàndia no es va entregar i va marcar quan Sigthórsson va rematar una bona centrada de Gylfi Sigurdsson. En el minut posterior, però, Giroud va rematar de cap una falta, aprofitant la mala sortida de Halldórsson, i va fer el cinquè abans de ser substituït.

Islàndia, però, va tenir més possessió i Bjarnason va dir l'última paraula amb un gran cop de cap. A més, Lloris va aturar una rematada de Finnbogason i va molestar perquè Saevarsson no fes el tercer. Un bon final per a la Ventafocs.