L'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, creu que demà es veurà un partit molt idèntic a Kazan, entre el Rubin i el Barça, al que es va disputar fa dues setmanes al Camp Nou, ja que intueix que la pilota la controlarà l'equip català i el rival esperarà a la contra.

Guardiola ha descartat que el triomf del Rubin al Camp Nou (1-2) fos producte de la sort, perquè està convençut que aquesta "no existeix al futbol", i que si es va emportar la victòria va ser perquè l'equip rus "la va merèixer". Abans que sortís de la sala de premsa de l'estadi Tsentralni aplaudit pels periodistes locals, Guardiola ha recordat que al Camp Nou l'equip rus "va fer el seu partit, a la seva manera" i que només li queda que felicitar el seu rival, "un senyor equip, del millor que he vist des que sóc entrenador i que per això és campió de Rússia".

El fred, que s'espera intens demà a l'hora del partit entre el Rubin i el Barça (rondarà els 7 graus sota zero), no serà una excusa per a Guardiola, que ha indicat davant dels mitjans que no invertirà ni un segon a justificar-se ni parlar d'ell perquè "serà el que sigui". "No podem fer una altra cosa. Ens abrigarem i correrem. Després d'haver jugat a Mònaco (la Supercopa d'Europa, en un camp impracticable), benvingut el que arribi", ha dit el preparador barcelonista, que ha donat moltes opcions per a l'alineació de Dani Alves, de qui ha dit que és un "prodigi físic", malgrat haver caigut lesionat.

Quan se li ha insistit per què el Barça no posa com a excusa el fred, Guardiola ha respost: "Ens agradaria jugar en millors condicions climatològiques, però no podem estar pensant que fa fred. És el que hi ha. No li donaré més voltes. Si un equip vol fer grans coses, ha de superar moltes adversitats: jugar en camps enfangats, a 40 graus a l'ombra i davant contraris que juguen amb dotze", ha dit Guardiola, que ha matisat el comentari de dotze en referir-se que l'afició contrària és com un futbolista. "Per la meva experiència com a jugador el que cal fer és realitzar un escalfament més intensiu, estirar molt més la musculatura i moure't una mica més, perquè l'ambient no t'agafi el cos. Quan fa fred, al futbol un es mou una mica més", ha raonat.

Guardiola considera que el seu equip tornarà a tenir el control del partit, però també ha deixat oberta la possibilitat que el Rubin exerceixi de campió i acular el Barcelona contra la seva porteria. "És un equip meravellosament organitzat, del millor que he vist com a entrenador. Té els conceptes molt clars. Intueixo que serà un partit com en l'anada. Ells, si poden, seran ràpids, però serà si el rival (Barça) li ho permet. Un equip campió no pot ser-ho si no s'atreveix amb el rival", ha desafiat en certa manera Guardiola el Rubin.

Donada la igualtat que existeix al grup, amb Barça, Dinamo de Kíev i Rubin Kazan, amb quatre punts, i l'Inter, amb tres, Guardiola té la idea que el pas a vuitens es decidirà en la sisena i última jornada.