El Barça no ha tingut prou arguments futbolístics per sumar una victòria contra el Rubin Kazan rus, tot i l'incessant domini que ha exercit durant bona part del partit, i ha sumat un empat sense gols que no li aclareix definitivament el seu pas a la ronda següent.

Els de Pep Guardiola han tingut les millors ocasions per decantar el partit a favor seu, especialment en un remat de Zlatan Ibrahimovic que ha repel·lit el pal en el minut 3, però han cedit en els últims minuts davant l'empenta de l'equip tàrtar, ben plantat al camp i amb un bon to físic.

Un rival parapetat al voltant de la seva porteria, una temperatura ambiental sota zero, herba massa alta i un equip molt rocallós davant. Tot han estat inconvenients per al Barça des del principi, fins i tot la rematada al pal d'Ibrahimovic, després d'una bona assistència d'Iniesta, en el minut 3.

Guardiola ha alineat el seu millor equip. Ha posat Alves d'inici i Puyol al costat de Márquez en l'eix central, una discutida posició després de l'error de Rafael Márquez a Pamplona, però el problema del Barça no estava a la rereguarda, sinó en la creació.

La densitat de futbolistes ha estat el principal argument ofert per Kurban Berdiev. El tècnic del rosari ha copiat la seva tàctica del Camp Nou, conscient que era impossible imitar-la, vist l'enorme benefici obtingut, i al final el seu equip ha rascat un altre punt, quatre en els dos partits jugats contra el totpoderós Barça.

L'entossudiment defensiu, la velocitat de Karadeniz i la qualitat de 'El Chori' Domínguez ha estat l'únic que ha oposat el Rubin en el primer temps, que ha arribat una vegada a la meta de Valdés, però ha estat a punt de marcar, després d'un remat de Riazantsev.

El pes del joc ha estat exclusiu per al Barça. Ha dominat el partit i a falta d'explotar les virtuts dels seus jugadors per banda; Guardiola ha buscat solucions oferint a Zlatan Ibrahimovic com a referència a la punta d'atac.

El múscul de Touré i de Keita ha ofert múltiples recuperacions, encara que a Xavi, Iniesta i Messi els faltaven un punt de precisió per arrodonir la feina.

Després de la rematada de Ibrahimovic en el minut 3 al pal, el Barça s'ha acostat amb un tret de Xavi que ha sortit per damunt del travesser (m.19) i una aproximació de Messi davant de la meta de Rijikov, que ha estat el més destacat del seu equip.

L'argentí, molt actiu, encara que poc afortunat a la punta d'atac, ha tingut a prop el gol amb un remat al costat del pal esquerre de la meta russa. Rijikov també ha estat afortunat en una jugada assajada de falta que ha salvat davant Iniesta (m.40) o en un remat d'Ibrahimovic, que ha tancat el primer temps.

Ha ficat el Barça el Rubin Kazan en la seva àrea des del primer minut de la represa, però amb el mateix resultat. Ha alternat la posició de les seves puntes, ha buscat entrar per les bandes, Ibrahimovic ha sortit de la seva posició per obrir espais, però els blaugrana seguien sense fondre el gel, avorrits per la teranyina russa.

Un remat de Touré i un altre d'Iniesta, en els primers minuts del segon temps, han estat els arguments inicials del Barça, que ha anat perdent gas amb el pas dels minuts.

Després, l'entrada del golejador Bukharov li ha donat més possibilitats al seu equip. El rus ha tingut una grandíssima ocasió que ha salvat Valdés en el minut 78 i una altra menys clara en el 88.

L'entrada d'Henry per Keita, a set minuts per al final, no ha aportat res a l'atac barcelonista. El francès ha tingut dues ocasions, però s'ha mostrat apàtic.

Ara el Barça, amb cinc punts després de quatre partits, ha d'estar atent per tancar la seva classificació. En la pròxima jornada rep la visita de l'Inter de Milà i tancarà la primera fase amb un altre complicat desplaçament al fred, aquesta vegada a Kíev.

Fitxa tècnica:

0 - Rubin Kazan: Rijikov; Salukvadze, César Navas, Xaronov, Ansaldi; Noboa, Semak; Riazantsev, Kaleshin, Karadeniz (Bukharov, m.62); i Domínguez.

0 - FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Touré, Xavi, Keita (Henry, m.83); Messi, Iniesta i Ibrahimovic.

Àrbitre: Konrad Plautz (AUT). Va mostrar cartolina groga a Semak (m.73), Puyol (m.75) i a Rijikov (m.90+1).

Incidències: Han assistit al partit uns 30.000 espectadors en partit disputat a l'estadi Centralniy corresponent a la quarta jornada de la primera fase de la Lliga de Campions, grup F.