El Barcelona (3-5) s'enfrontarà demà al Palau (21.00 hores) a un dels equips de la zona alta d'aquesta edició de l'Eurolliga, el Maccabi de Tel Aviv (5-3), contra el qual el grup de Sito Alonso haurà de treballar durament i treure el seu perfil més intens per sumar la quarta victòria.

L'equip blaugrana ha sumat dues victòries seguides, després que hagi coincidit un doble aparellament de forma consecutiva contra el València a l'ACB i l'Eurolliga.

El Barça va resoldre a favor seu els dos embats, tots dos al Palau, contra el vigent campió de l'ACB, però el bon regust que va deixar el seu bàsquet no ha fet més que emfatitzar la poca estabilitat en aquest primer terç de torneig.

Abans d'aquesta doble alegria, el Barça acabava de perdre incomprensiblement un partit a la pista del Brose Bamberg (84-81), quan havia sotmès el seu rival en el primer tram de partit. El més dolorós de l'ensopegada també va tenir alguna cosa a veure amb la suposada recuperació mostrada dies abans, quan a l'ACB el Barcelona havia infligit al Reial Madrid la seva primera derrota (80-84).

A la pista madridista el grup blaugrana hi acudia després d'haver rebut un altre revés al Palau, en perdre a l'Eurolliga contra l'últim del torneig aleshores, l'Anadolu Efes (85-89), equip que en el partit següent va obtenir la segona victòria, contra el Maccabi FOX Tel Aviv.

Aquest recorregut d'alts i baixos torna a presentar el Barcelona com un equip poc de fiar, sobretot perquè encara gaudint de còmodes avantatges durant el partit és capaç de llençar per la borda tota la bona feina feta.

Això no obstant, la trajectòria de jugadors com Seraphin i Sanders, tant en anotació com en valoració, ofereix als blaugranes esperançadores expectatives a curt termini, als quals s'ha d'afegir Adrien Moerman, amb una gran actuació en el partit contra el València a l'Eurolliga.

Per al preparador blaugrana Sito Alonso, els resultats previs als partits que ha de disputar el seu equip no li aporten tant com la feina diària a la pista d'entrenament, una labor de la qual per ara assegura estar satisfet.

No obstant això, avui ha demanat als seus que aportin tota la intensitat que puguin generar per derrotar un rival "que juga al límit de la duresa, té un un contra un defensiu molt dur i jugadors interiors que no permeten les cistelles fàcils en cap moment".

Abans del partit, el capità blaugrana Juan Carlos Navarro rebrà un homenatge pels vint anys que es compleixen del seu debut en el primer equip. La trajectòria del millor jugador de tota la història del Barça no està mostrant uns grans números, ja que en la present Eurolliga només ha jugat quatre partits, amb uns números exigus, amb una mitjana de nou minuts jugats per partit i 4,5 punts.

Els blaugranes estan al complet, en un grup on només està de baixa el jove Marc García, que fa uns dies va ser intervingut d'una luxació a l'espatlla esquerra i estarà uns quatre mesos fora de les pistes.

Sobre el Maccabi, dos jugadors destaquen per damunt de tots, el base Pierre Jackson, amb una mitjana de 15,3 punts, i el seu compatriota nord-americà Deshaun Thomas (13,3).