El Barça buscarà avui a l'inexpugnable Juventus Stadium com a mínim un empat per acabar com a primer del grup D de la Lliga de Campions i, a falta d'una jornada, assolir l'accés als vuitens de final en una posició de privilegi. Davant tindrà una Juventus que no perd al seu estadi en competició europea des del 2013.

L'equip d'Ernesto Valverde va tenir la classificació al seu abast en el partit contra l'Olympiacos a Atenes, però l'empat a zero gols li va impedir assegurar-se l'accés. I ara, a falta de dues jornades, el Barça ho té tot a favor seu però encara no té res segur. Tancarà la lligueta al Camp Nou el 5 de desembre contra l'Sporting de Portugal en un duel que podria ser irrellevant, o bé en el qual s'ho hagi de jugar tot a una carta. Dependrà del resultat d'aquest vespre.

El Barça torna a l'estadi torinès, on el curs passat va viure un dels pitjors moments de la temporada, en caure 3-0 en l'anada dels quarts de final de la Champions. Un resultat que va ser definitiu, perquè la tornada al Camp Nou va acabar sense gols (0-0) i va significar l'eliminació de l'equip català.

Aquesta temporada, però, el blaugrana es van venjar: victòria per 3-0 en l'inici de la fase de grups de la Lliga de Campions. Un resultat que va situar el Barça líder des del primer partit, una ubicació que no ha abandonat.

Valverde espera el millor rival

L'entrenador del Barça, Ernesto Valverde, creu que aquest vespre hi haurà un «xoc d'estils pel domini» de la pilota. El tècnic espera enfrontar-se avui a «la millor Juve», i va destacar que, després de la derrota contra la Sampdoria del cap de setmana, el conjunt de Torí «voldrà rescabalar-se» i per a això disposa «de gran qualitat» en punta per «generar ocasions».

«Ens entrenem per generar ocasions de gol i evitar les del rival. Intentarem dominar el joc, però la Juventus també ho buscarà. Hi haurà xoc d'estils en el domini de la pilota, com hi va ser en el partit d'anada. Hi ha dies que pots estar espès, però és important aconseguir un bon resultat», va comentar ahir Valverde.

Per fer front a l'atac temible de la Juventus, Valverde disposarà del central Gerard Piqué, que aquest cap de setmana va veure una groga que li impedirà jugar a València. El català tornarà a l'alineació de la Lliga de Campions després de perdre's l'últim partit, contra l'Olympiacos, precisament per una sanció.

A més del retorn de Piqué, el Barça ha viatjat a Torí amb un Luis Suárez que sembla recuperat després de les dues setmanes de descans pels partits de seleccions: dissabte, a Leganés, va marcar dos gols i va superar una sequera de 553 minuts.

Una altra de les bones sensacions de l'últim partit de lliga, a qui Valverde podria donar continuïtat, és Paco Alcácer, que podria repetir en atac al costat de Messi i Luis Suárez. Però la gran batalla podria ser al mig del camp.

La ratxa de la Juventus

Els torinesos acumulen 25 partits consecutius sense perdre a casa i necessitaran imposar la llei del seu camp, encara que aquest duel els arriba en un moment complicat, ja que en l'última derrota a la lliga, per 3-2 davant la Sampdoria, van deixar entreveure una fragilitat defensiva poc habitual.