La jerarquia del Barcelona, a la recerca del trentè títol de Copa i el seu quart consecutiu, i el creixement del Sevilla en els últims quinquennis, amb disset finals en diferents tornejos, es mesuren avui en una final al Wanda Metropolitano de Madrid (21.30, La 1). Una final de la qual estarà molt pendent el Girona perquè una victòria del Barça confirmaria que el setè classificat de la lliga tindrà plaça per a l'Europa League.

El Barcelona arribarà a Madrid relativament fresc, perquè Valverde va concedir descans en l'últim partit contra el Celta a gairebé tot l'equip que s'aventura com a titular. Piqué, Sergio Busquets i Iniesta ni van viatjar a Vigo, i tampoc ho va fer Iván Rakitic, que es va quedar a Barcelona recuperant-se d'una fractura del primer dit de la mà esquerra, que es va produir en el partit de tornada dels quarts de final de la Champions contra el Roma, i que no li hauria d'impedir estar al Wanda Metropolitano després de rebre l'alta dijous. Van jugar en la segona part a Balaídos, Leo Messi i Sergi Roberto, qui va acabar expulsat, i el càstig del qual el complirà en el partit de Lliga en el camp del Deportivo, i per tant podrà jugar avui.

La final la tornarà a jugar Jasper Cillessen, el porter titular a la Copa. I sol cap el dubte de, si al final estan aptes els ranquejants Sergio Busquets i Iván Rakitic, si Valverde s'atrevirà amb un 4-3-3, la qual cosa habilitaria Dembélé al costat de Messi i Luis Suárez en punta, o bé pel 4-4-2, en el qual Coutinho podria entrar al costat dels tres clàssics del centre del camp: Rakitic, Sergio Busquets i Iniesta. Després de l'alineació de Semedo, Yerri Mina, Vermaelen i Digne a Vigo, la final contra el Sevilla preveu una altra defensa, la formada per Sergi Roberto, Piqué, Umitti i Jordi Alba.

Davant del Barça, arriba el Sevilla amb unes dents de serra en el seu rendiment i amb llacunes en el joc que deixen dubtes per mesurar-se al potent rival. Això va motivar que el desembre passat l'argentí Eduardo Berizzo fos substituït a la banqueta per Vincenzo Montella, però l'italià no ha sabut equilibrar l'equip, que arriba a aquestes altures de la temporada sense opcions de classificar-se entre els quatre primers de LaLiga i seguir així el pròxim curs en la Champions.

En qualsevol cas, l'equip andalús arriba a aquesta final amb set partits consecutius sense guanyar -cinc de lliga i dos europeus-, amb tres derrotes i quatre empats en els quals la tònica general va ser la falta d'efectivitat quan es presenta davant la porta rival. Va deixar un gust agredolç el recent partit de la lliga davant el Barça en el Sánchez Pizjuán, on els andalusos guanyaven 2-0 en el minut 87 i només al final l'equip català va trobar l'empat, encara que els de Montella van tutejar al seu rival i això es pren com a base per afrontar el xoc de dissabte. La plantilla, concentrada des de dimarts a Marbella, només compta amb la baixa del central danès Simon Kjaer, lesionat fa un parell de setmanes. Poques incògnites es plantegen enl'onze inicial que Montella ha fet que se sàpiguen de memòria els sevillistes, només amb el dubte del jugador que actuarà en punta, lloc per al qual habitualment opten el colombià Luis Muriel i el francès Ben Yedder però en el qual també té opcions Sandro Ramírez, qui ho ha fet bé en les últimes oportunitats que ha jugat.