El cos es trobava en una zona de difícil accés per terra, pel qual va caldre activar un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i la Unitat de Muntanya de la policia catalana per aconseguir treure el cos.

Tot i que en un primer moment un dels treballadors va quedar ferit greu, finalment va morir quan era a l'ambulància a punt de ser traslladat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. L'altre va morir a l'instant, i el seu cos és el que ha estat rescatat aquest matí.

El recinte del monestir va ser "desallotjat", i ara com ara tots els seus accessos per carretera estan tancats: la que surt de Monistrol de Montserrat --on s'ha produït la incidència-- i la de Can Massana, que està tancada des de principis de novembre per un despreniment. Només es pot accedir a la muntanya en el Cremallera i l'Aeri.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat i la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, cap a les 15.48 hores la caiguda d'unes roques va sorprendre dos treballadors de l'empresa Inaccés Geotècnia Vertical que estaven netejant la zona afectada per una allau a l'accés a Santa Cecília.