Segons ha informat el cos policial, els arrestats haurien participat en el robatori de 48 tones d'alumini d'una empresa del polígon industrial de Can Volart de Parets del Vallès (Vallès Oriental), valorades en 210.000 euros, i en la sostracció de dos camions de la companyia per emportar-se-les.s fets haurien passat la matinada del 19 de novembre. Poques hores després, els Mossos van trobar els dos camions, sense càrrega, a un polígon industrial situat al costat de la carretera A-2, al terme municipal de Sant Joan Despí (Baix Llobregat). Les investigacions per localitzar la mercaderia i els autors dels fets van conduir fins a una esplanada tancada entre les localitats de Gavà i Viladecans (Baix Llobregat), on els agents van descobrir part de les planxes metàl·liques sostretes a Parets del Vallès.

Les pistes posteriors van portar als Mossos fins a un taller de Martorell (Baix Llobregat), on el dia 20 de novembre van sorprendre els dos detinguts descarregant d'un camió unes planxes de les mateixes característiques que les robades. A la nau, a més, els agents van localitzar un altre vehicle carregat amb bobines d'alumini, també propietat de l'empresa vallesana.

Davant dels 'evidents indicis' de la presumpta comissió d'un delicte, el cos policial va detenir els dos homes, que van passar a disposició judicial el 22 de novembre. Tot i això, el jutge va decretar-ne la llibertat provisional. Rafael B.G., però, s'haurà de presentar al jutjat quan sigui requerit.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, ja que els Mossos d'Esquadra creuen que als robatoris hi podrien haver participat més persones.