L'operatiu, batejat amb el nom de 'Martell', s'ha portat a terme durant el mes de novembre, arran dels diferents robatoris que hi havia hagut en establiments com bars, restaurants o farmàcies. Dels onze detinguts, quatre han ingressat a presó. En total, els mossos els relacionen amb disset robatoris a la zona. Els detinguts tenen edats compreses entre els 18 i els 29 anys i, segons indiquen els mossos, no formaven part d'un grup organitzat.

Els robatoris que hi havia hagut en bars, restaurants, habitatges i comerços d'Empuriabrava van fer encendre l'alarma, i els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu especial per enxampar els lladres. El van batejar amb el nom de 'Martell', i l'han portat a terme durant el mes de novembre arreu de la urbanització.

Al dispositiu hi ha pres part mossos de la comissaria de Roses, de la unitat d'investigació i també agents de la Policia Local de Castelló d'Empúries. El dispositiu, que es va tancar aquest passat cap de setmana, ha permès enxampar onze lladres i resoldre disset robatoris (catorze a comerços i tres a domicilis). En algun dels casos, els agents van detenir els lladres 'in fraganti'.

Els detinguts tenen edats compreses entre els 18 i els 29 anys, i la majoria són de nacionalitat espanyola. S'havien establert recentment a la urbanització d'Empuriabrava i molts tenen antecedents per delictes contra el patrimoni. Com indiquen els mossos, la investigació ha permès saber que els detinguts es coneixien entre ells, tot i que no formaven part d'un grup organitzat ni tenien un modus operandi establert.

Dels onze detinguts, quatre han ingressat a la presó després de passar a disposició judicial. Aquests són un jove de 28 anys amb domicili a Santa Perpètua de la Mogoda, Àngel Alonso O.M., i tres joves amb domicili a Castelló d'Empúries: un de 23 anys, Miguel Ángel C.R; un de 28, Francisco G.E., i una noia romanesa de 24 anys, Fanika P.

Pel que fa als set detinguts restants, quatre d'ells tenien domicili a Castelló d'Empúries: un noi de 18 anys, Javier D.S.; una noia de 25, Sónia M.M, i dos joves de procedència marroquina de 27 i 29 anys, Hicham A. i Ibrahim E.A. Pel que fa als tres detinguts restants, aquests són un jove de 19 anys de Palau-Solità i Plegamans, Esteve R.A.; un de 26 i amb domicili a Santa Perpètua de la Mogoda, Fèlix A.P., i un jove romanès de 19 anys i amb domicili desconegut, Marius T.

Sols, en parella o en grups reduïts

A l'hora de cometre els robatoris amb força, els detinguts actuaven sols, en parella o bé en grups reduïts. A més, tant actuaven a plena llum del dia com s'emparaven amb la foscor de la nit. En tots els casos, l'objectiu del robatori eren diners o bé objectes que els lladres creien que podrien vendre.

Per entrar als establiments o habitatges, els lladres solien trencar un vidre o malmetre un accés. Ara bé, un dels detinguts, Àngel Alonso O.M., suposat autor de tres robatoris en establiments, forçava els accessos d'una manera molt acurada utilitzant eines com ara tornavisos i també desmuntava -sense trencar-los- els vidres de les portes.

Els establiments afectats van ser principalment bars i restaurants, però també comerços i negocis com ara perruqueries, una farmàcia i una immobiliària. En tres casos els robatoris es van quedar en temptativa, ja que la policia va enxampar 'in fraganti' els lladres. El 6 de novembre, una patrulla de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra va enxampar Marius T. i Fanica P. quan manipulaven la marquesina d'un restaurant valent-se d'un parell de tornavisos.

I el 22 de novembre, Esteve R.A., Hicham A. i Ibrahim E.A. també van ser enxampats 'in fraganti' quan intentaven entrar en un restaurant. Pel que fa als robatoris en domicilis, el dia 6 de novembre, agents de la Policia Local de Castelló d'Empúries van atrapar Sònia M.M., Miguel Àngel C.R i Javier D.S. just quan sortien de robar d'un habitatge.