El detingut, Jean Pierre Michel Lucin P., de 53 anys, està acusat d'un delicte de conducció temerària i d'un altre de contraban. El tabac que portava i que se li va incautar està valorat, segons han informat els Mossos d'Esquadra, en 70.270 euros.

Va ser una patrulla de Seguretat Ciutadana que feia un control de pas al quilòmetre 96 de l'Eix del Llobregat qui va intentar aturar la furgoneta, amb matrícula andorrana, que circulava fent moviments estranys en direcció a la comarca del Bages. Segons els Mossos, el conductor va fugir a gran velocitat, motiu pel qual es va iniciar la persecució i es van muntar diversos controls per aturar el vehicle.

A Balsareny, el detingut va deixar la C-16 i es va incorporar a la carretera BP-4313, en direcció a Súria, per on circulava a gran velocitat, fent esses i envaint el sentit contrari. Segons els Mossos, a l'entrada de Súria, una dotació de la Policia Local li va tallar el pas. Per això, va fer un canvi de sentit en direcció a Balsareny i va agafar un camí rural, on va baixar de la furgoneta i va fugir corrents. Pocs metres més enllà, va ser detingut.