La víctima, Éric Enrique Jiménez Pina, és un conegut dentista de Sant Vicenç de Castellet que feia molts anys que tenia la consulta en aquest poble.

L’accident va tenir lloc a 1/4 de 9 del matí, al quilòmetre 15 de la C-55, en direcció Manresa, poc abans d’arribar al túnel de Bogunyà, segons van explicar fonts dels Mossos d’Esquadra. Es tracta d’un punt en què la via fa un revolt, just passat el carril d’incorporació procedent de l’estació del cremallera. El cotxe que conduïa la víctima, de la marca BMW, va bolcar per causes que es desconeixen, tot i que ahir fonts properes al cas apuntaven a una excessiva velocitat del vehicle.

Fins al lloc de l’accident s’hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers, personal del SEM i diferents patrulles dels Mossos i de la Policia Local de Monistrol. El conductor va quedar atrapat a l’interior del vehicle, per la qual cosa va haver de ser rescatat pels Bombers. La víctima, però, va ser treta del vehicle ja sense vida i, per aquest motiu, un helicòpter del SEM que s’havia activat per l’accident va retornar al parc. Els Bombers també van buscar pels marges de la calçada el cos d’alguna altra víctima que hagués pogut sortir projectada del cotxe, ja que es desconeixia si el conductor viatjava acompanyat, una possibilitat, però, que es va descartar.

El vehicle va bolcar al mig de la calçada. Per aquest motiu, la via va haver de ser tallada totalment durant prop de tres quarts d’hora, sense fer cap desviament al trànsit, la qual cosa, en plena hora punta del dia, va provocar un embús monumental. Poc abans de les 9 del matí, però, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local van donar pas alternatiu al carril en direcció Barcelona. Al cap de vint minuts, la via ja es va reobrir completament, i a 3/4 de 10 del matí la circulació ja havia retornat a la normalitat, segons el Servei Català del Trànsit.

La víctima, Éric Enrique Jiménez Pina, era un conegut dentista de Sant Vicenç, ja que hi tenia una clínica dental des de feia 24 anys, des del 1984. La consulta, Clínica Dental Sant Vicenç, és situada a la cantonada entre el carrer de París i el passatge de Sant Vicenç, al costat de la via de Renfe. Ell n’era el propietari des de pràcticament els seus inicis. Malgrat que havia nascut a la República Dominicana, ara vivia a Barcelona, i durant els anys 90 també havia tingut la residència a Sant Vicenç de Castellet. Tenia una segona consulta privada al Prat de Llobregat.

En el moment de l’accident, la víctima procedia de Barcelona i es dirigia a la clínica de Sant Vi-cenç, que ahir va tancar portes. Els treballadors es mostraven consternats ahir per la pèrdua: «ell havia de ser aquí a les 9 del matí, on ja l’esperaven els pacients, i quan ens han comunicat la notícia no ens ho podíem creure», explicava una de les dentistes auxiliars, que afegia que Éric Enrique era molt conegut a Sant Vicenç ja que hi havia atès molts pacients al llarg de la seva vida. Era casat i tenia dues filles, de 22 i 21 anys. Ahir el seu cos romania als dipòsits judicials de Manresa, a l’espera de conèixer el dia i lloc del funeral.