Segons la policia, la matinada de dissabte, una dotació de la Guàrdia Urbana que patrullava pel carrer Guillem Tell de Barcelona, va observar com dos homes forcejaven al terra i que un d'ells portava a la mà dreta un objecte semblant a una pistola. Després de controlar la situació, els agents van detenir l'home que duia la pistola ja que havia intentat atracar l'hotel amenaçant amb l'arma al conserge. Aquest s'hi va resistir i per això tots dos van forcejar fins que va arribar la patrulla de la Guàrdia Urbana.

Els agents van intervenir l'arma, i van comprovar que es trobava carregada. Quan els van separar, els policies van començar a recollir informació entre els testimonis que hi havia ja que els implicats no podien parlar. Vàries persones van manifestar que la persona portant de l'arma, identificada com a Leon P.N, havia intentar atracar el conserge de l'hotel Guillermo Tell. Aquest treballador es va resistir a l'atracament forcejant amb el lladre i havia aconseguit treure-li la pistola.

Després de superar l'estat de nervis, el conserge va corroborar la versió dels testimonis recavada pels agents de la Unitat Territorial de Sant Andreu. La patrulla va procedir per aquests fets a la detenció de Leon P.N., que va confessar que és atracador en el seu país, que es trobava sense diners i 'com els hotels espanyols tenen molts diners', havia decidit aconseguir-ne atracant-los. Leon P.N. també va confessar que s'havia registrat prèviament a l'hotel i havia esperat al moment que no hi hagués clients, per intentar atracar el responsable del local.

El detingut va passar a disposició de Mossos d'Esquadra, a l'espera de passar a disposició judicial. Els agents li imputen els delictes de delicte de robatori amb violència i tinença d'armes.