L'operació s'ha portat a terme en un total de setze províncies de l'estat espanyol i ha comportat la detenció de tretze persones i la imputació d'unes altres dotze. Tot plegat es va engegar a mitjans d'aquest 2008, després d'una denuncia que va presentar al cos policial a Córdoba un internauta que assegurava que després d'accedir a un programa d'intercanvi d'arxius a Internet havia trobat camuflats vídeos i fotografies d'un alt contingut pedòfil.

Posteriorment, la Guàrdia Civil va posar en marxa els dispositius tècnics de recerca, localització i identificació dels autors i distribuïdors de les imatges, que van anar posant al descobert una amplia i activa xarxa de persones amb residència a l'estat espanyol que accedien i s'intercanviaven aquest tipus d'arxius.

Després de localitzar i identificar els suposats pedòfils, la Guàrdia Civil va establir un dispositiu coordinat a setze províncies on s'hi va portar a terme un total de 25 registres domiciliaris amb la detenció de dotze persones i la imputació d'unes altres dotze. Així mateix, es van intervenir nombrosos ordinadors portàtils, CPU, discs durs i DVD i CD on hi havia emmagatzemades més de 30.000 imatges de contingut pedòfil.

A banda de Barcelona i Tarragona, les detencions i les imputacions s'han fet a Alacant, Astúries, Cadis, Granada, Lugo, Madrid, Màlaga, Murcia, Segòvia, Sevilla, Santa Cruz de Tenerife, València, Vizcaya i Saragossa.

La investigació ha estat desenvolupada per especialistes de l'Equip de Delictes Informàtics i Tecnològics de la Guàrdia Civil de Córdoba i als registres i detencions hi ha participat més de setanta guàrdies civils provinents de les disset comandàncies implicades a l'operació.

Tots els detinguts i imputats han estat posats a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Córdoba, i el material informàtic intervingut està sent objecte d'anàlisis i estudi.