Segons que informa avui l'advocat dels fills de Miquel Horta, els representants legals de Ferran Adrià i Juli Soler hauran de presentar la documentació des de l'exercici 2003 fins al 14 de juny del 2005 del mundialment conegut restaurant El Bulli en una compareixença que el jutge ha fixat per al dia 23 de gener del pròxim 2009.

Els germans Jofre i Sergi Horta Antoniou van presentar a l'abril passat una demanda contra Adrià i Soler en considerar que aquests van enganyar el seu pare, Miquel Horta Almaraz, quan li van comprar la seva part del restaurant l'any 2005.

Els dos germans valoren que el seu pare va rebre un "preu irrisori" per les accions que posseïa al restaurant de Roses (Alt Empordà) i que va adquirir el 1994.

Una vegada que s'aconsegueixi analitzar aquesta documentació, els germans no descarten continuar les accions legals per obtenir un preu més adequat que el que va rebre el seu pare fa tres anys.

De fet, en l'acte s'indica que els demandants es proposen exercitar una "acció de nul·litat de la compravenda" de l'any 2005 perquè en aquell temps Horta Almaraz no tenia capacitat legal en patir un trastorn psiquiàtric i també perquè "va ser enganyat sobre el veritable valor de les accions".

A més, pretenen reclamar una indemnització de danys i perjudicis ocasionats per l'"enriquiment injust i abús de drets dels demandats" Adrià i Soler.

En el seu comunicat, els dos germans van argumentar a l'abril que el seu pare "va ser enganyat pels demandats, ocultant-li al mateix beneficis i activitats paral·leles a través de societats interposades de restauració durant el temps en el qual Dalga, S.L.

va ser sòcia del Bulli.

Dalga és la societat a través de la qual Miquel Horta, un conegut mecenes del món de les lletres a Catalunya, va esdevenir soci del restaurant i actualment és administrada pels fills d'aquest empresari, antic propietari de la marca Nenuco.

En l'acte, la jutgessa considera que a la vista de l'exposat "és clar que les diligències preliminars sol·licitades són adequades a la finalitat que el sol·licitant persegueix, concorrent justa causa i interès legítim".

Això no obstant, indica que és "difícil" acreditar la incapacitat per contractar de qui atorga la venda de participacions davant un notari, així com "l'existència d'una ocultació dolosa" respecte d'una comptabilitat aprovada per tots i cadascun dels socis any rere any.

Afegeix que aquestes qüestions "hauran de ser resoltes en el seu cas en l'oportú procés declaratiu i després de la necessària prova".