Segons ha informat avui la policia catalana, el detingut, Luis H.A., de 35 anys, està acusat de tràfic de substàncies dopants i falsedat documental, i després de passar a disposició judicial ha quedat en llibertat amb càrrecs.

L'octubre passat, els Mossos de Cornellà van tenir constància que durant els últims mesos es recollien substàncies dopants a diverses farmàcies de la població, el que va permetre obrir una investigació que va determinar que sempre era la mateixa persona qui presentava aquestes receptes.

Els farmacèutics havien detectat que en algunes receptes constava que aquestes substàncies s'havien d'administrar setmanalment, quan la seva prescripció normal és d'una vegada al mes. La policia va contactar amb alguns dels metges que les signaven i va poder comprovar que ells no les havien prescrit.

La investigació va permetre concretar que Luis H.A. aconseguia els medicaments usant receptes falses i després els venia al mercat negre. Al seu domicili es van localitzar receptes falses, documents amb segells, firmes de col·legiats metges i una important quantitat de medicaments.

L'ús indiscriminat de medicaments com els que aconseguia el detingut pot tenir efectes nocius per a la salut dels consumidors i provocar hipertensió, augment de les glàndules mamàries, diabetis, alteracions en el fetge, epilèpsia o càncer de pròstata.