Dos dels arrestats es dedicaven a robar-les mentre que la resta d'implicats les venien en aquest tipus d'establiments de la capital del Baix Ebre. Amb aquestes detencions s'han pogut resoldre cinc robatoris en pisos, un robatori en un magatzem i un robatori amb violència comès abans del desplegament dels Mossos.

La col·laboració d'un dels establiments va permetre arrestar el primer dels implicats, Javier G. M., ja que havia venut una peça d'or molt característica i que constava com a sostreta en un pis de Tortosa.

A partir d'aquesta detenció, i després de les gestions practicades per la Unitat d'Investigació del Mossos, es va arribar a la conclusió que aquest detingut, juntament amb Arturo M. V., es dedicaven a vendre les joies que, possiblement, robaven els altres dos implicats.

Durant l'escorcoll al domicili d'El Mustapha D. es van poder recuperar nombrosos objectes, com collarets i cadenes, polseres, arracades, penjolls i fermalls, la majoria d'or, així com nou rosaris, rellotges i petits aparells electrònics.

Els detinguts, Mustapha D., de 29 anys i nacionalitat marroquina; Javier G. M., de 20 anys, David G. M., de 18 anys, i Arturo M. V., de 39; tots tres de nacionalitat espanyola han passat ja a disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa.