Marc C. C., el jove d'Igualada empresonat la setmana passada de forma preventiva com a acusat de la mort de Manel del Corral Jorge, i el seu germà, Albert C. C., deixat en llibertat pel jutge després de ser detingut pels Mossos, devien cadascun 600 euros a la víctima. Així ho han assegurat fonts de la investigació als familiars de Del Corral, els quals atribueixen el deute al tràfic de marihuana.

El cadàver de Manel del Corral, de 22 anys, va ser trobat cremat el 2 de maig passat per dos joves d'Igualada i de Maians en un cobert abandonat de Castellfollit del Boix. Segons han explicat ara fonts de la investigació, la seva mort va tenir lloc cinc dies abans, el 27 d'abril, el mateix dia que va ser vist per últim cop pels seus pares. Concretament, l'autòpsia situa l'hora de l'homicidi pels volts de les 7 de la tarda. Tres hores abans, la víctima havia marxat del domicili dels seus pares, situat a Igualada (ell vivia sol en un pis pròxim), després de rebre una misteriosa trucada al telèfon mòbil. Ara, finalment, la família ha sabut de fonts de la investigació que la trucada pertanyia precisament a l'acusat de l'homicidi, Marc C. C., de 22 anys, que es troba ingressat a la presó Model de Barcelona.

Es dóna la circumstància que l'acusat i la víctima havien estat de petits companys de classe a l'escola Gabriel Castellà d'Igualada. Més endavant, però, segons la família, van perdre el contacte. De fet, els amics de Del Corral han dit que desconeixien que tornava a relacionar-se amb Marc C. C.

Els resultats de l'autòpsia, als quals ha tingut accés aquest diari, revelen que Manel del Corral va morir per una ganivetada al cor. Segons han concretat fonts de la investigació als familiars de la víctima, el jove va ser lligat de braços i cames, i va rebre en total dues punyalades. Un cop mort, el cadàver va ser traslladat al cobert de Castellfollilt del Boix, on va ser cremat, presumptament amb l'objectiu d'esborrar empremtes. Una de les proves, però, que tenen els Mossos, segons les mateixes fonts, és que l'acusat, Marc C. C., va emetre una trucada de mòbil des d'aquell mateix indret a un receptor de moment desconegut.

Segons han explicat els investigadors a la família de la víctima, una altra de les principals proves dels Mossos d'Esquadra contra Marc C. C. són les roderes deixades pel vehicle tot terreny que va traslladar el cadàver fins al cobert. El dibuix coincideix amb el dels pneumàtics del 4x4 del pare de l'acusat, d'un model alemany. A més, segons les mateixes fonts, el dibuix d'una de les quatre roderes es troba marcat a sobre del terra a l'inrevés dels altres tres, cosa que s'explica perquè un dels pneumàtics estava col·locat a l'inrevés.

Una altra de les pistes, tal com va avançar aquest diari el 28 d'abril, és l'aparició d'unes taques de sang, invisibles a l'ull humà, al maleter del mateix vehicle, tot i que de moment es desconeix a qui perta-nyen i són analitzades pels laboratoris. El pare de Marc C. C. va reconèixer a aquest diari que el seu fill no tenia cotxe propi i que de tant en tant agafava el seu, però es va mostrar del tot convençut de la innocència del seu fill.

Per la seva banda, el pare de la víctima, que també es diu Manel del Corral, considera que el mòbil del crim va molt més enllà del deute dels 1.200 euros. "Al que han fet al meu fill és una vergonya. No pot ser que l'hagin matat només per 1.200 euros i se n'hagin volgut desfer d'aquesta manera. Hi ha alguna cosa més, l'han matat per un motiu molt més important". Del Corral està convençut que "el noi que hi ha a la presó no és l'únic culpable, sinó que va actuar amb altres persones" i va confiar que la policia "els pugui detenir. És impossible que un noi sol vagi lligar el meu fill i el vagi matar d'aquesta manera".