El jutjat de guàrdia de Manresa ha decretat presó provisional per a dos joves de Sant Vicenç de Castellet, Juan José S. C., de 27 anys, i Cristian M. G., de 20 anys, que estan acusats d'haver agredit el 21 d'octubre passat un jove senegalès que era a prop de la plaça d'Espanya de Manresa. Els detinguts li van robar la bossa de DVD que portava a sobre.

Els fets van tenir lloc cap a 1/4 d'11 de la nit, segons fonts dels Mossos d'Esquadra. A aquella hora, la víctima, un noi de 19 anys que feia poc que s'havia establert a Manresa, va trucar a la policia per denunciar que havia estat agredit per un grup de quatre joves i que li havien sostret la bossa. El jove va rebre cops i puntades de peu, però les lesions rebudes eren lleus, segons les mateixes fonts policials.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar aleshores una investigació que va permetre detenir els quatre acusats entre el 26 i el 27 d'abril als seus respectius domicilis de Sant Vicenç de Castellet. A banda de Juan José S. C. i de Cristian M. G., també van arrestar un menor d'edat i una noia. La detenció d'aquesta última es va deixar sense efecte un cop va anar a declarar a comissaria perquè es va considerar que no s'havia implicat en els fets, mentre que el menor d'edat, per ordre del jutge, ha ingressat en un centre de menors, segons van explicar ahir les mateixes fonts policials.

Que els detinguts siguin veïns de Sant Vicenç de Castellet va situar de nou ahir aquesta població en el punt de mira de diversos mitjans de comunicació, ja que la localitat ja va ser escenari fa anys de dos atacs a una casa d'immigrants i a una carnisseria. A més, un testimoni hauria definit els agressors com a joves d'estètica skin i amb simbologia neonazi. Aquest extrem, però, no va ser confirmat ahir pels Mossos, que van afirmar que ni en la denúncia de la víctima ni en les detencions dels individus no s'hi ha vist reflectit l'agreujant de racisme. Als tres se'ls imputa un delicte de robatori amb violència i intimidació, segons les mateixes fonts.