El Jutjat Penal 3 de Manresa ha condemnat una veïna de la ciutat, Gisele Altagracia P. P., a una multa econòmica de 720 euros per un delicte de denúncia falsa, ja que es va inventar uns abusos sexuals que en realitat no van existir. La jutgessa també li ha imposat una pena de presó de sis mesos, que, de tota manera, no haurà de complir perquè no té antecedents penals. La dona va reconèixer els fets el mateix dia del judici i va acceptar la condemna amb un acord de conformitat amb la fiscalia.

Els fets, segons la sentència dictada pel jutjat número 3, van tenir lloc als voltants la matinada del 20 de juliol de l'any passat. Cap a les 3, la noia, nascuda a la República Dominicana i en situació legal al país, es va presentar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la capital del Bages. Allà, sabent que els fets eren totalment falsos, va denunciar davant els agents haver estat víctima d'una agressió sexual.

En concret, segons la sentència, l'acusada va assegurar a la policia que el matí anterior, cap a 2/4 de 12, mentre es trobava a l'interior d'un establiment del carrer Hospital de Manresa, el dependent de la botiga li havia començat a fer tocaments als pits i a les parts sexuals. A continuació, segons va afegir en la denúncia, el botiguer li havia tret per força els pantalons i la roba interior, tot i que l'acusada va declarar no estar segura si hi havia hagut penetració.

La denúncia va provocar l'inici de les corresponents investigacions policials i la incoació de les diligències prèvies del jutjat d'instrucció número 7 de Manresa. La jutgessa, però, va ordenar el sobreseïment del cas en concloure que la denúncia era falsa.

Ara, la magistrada del Jutjat Penal número 3 ha condemnat Gisele Altagracia P. P. a una pena de 6 mesos de presó, tot i que se li ha suspès amb la condició que la dona no delinqueixi durant un període de dos anys. Així mateix, la jutgessa també imposa a la condemnada una multa econòmica de 720 euros.