Un allau que hi ha hagut a l'estació d'esquí de la Masella ha fet tres ferits, un dels quals està molt greu i l'han evacuat a Barcelona, segons han informat els Bombers de la Generalitat. De les tres persones afectades, dues han pogut sortir de sota la neu pel seu propi peu però la tercera ha quedat enterrada i fins fa pocs minuts no ha pogut ser rescatada. L'allau s'ha produït a les 12.18 fora de pistes però dins l'estació.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats al voltant de les 12.20 hores d'una allau a una zona de fora pistes, al sector de Coma Pregona, a les instal·lacions de l'estació d'esquí de la Masella, a la Cerdanya.

L'allau ha afectat tres persones dues de les quals han pogut sortir pel seu propi peu i han resultat il·leses. La tercera persona ha quedat atrapada i ha estat rescatada pel personal dels serveis de rescat de les pistes de l'estació i per Bombers de la Generalitat.

El ferit, la identitat del qual encara no ha estat facilitada, ha resultat ferit de caràcter greu i ha estat evacuat amb l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Fins al lloc de l'accident s'han desplaçat 5 dotacions terrestres i l'helicòpter dels Bombers amb personal del Grae (Grup d'Actuacions Especials) i un metge del Gem (Grup d'Emergències Mèdiques), a més de tres patrulles del cos de Mossos d'Esquadra i personal de l'estació d'esquí de la Masella.

Cal recordar que la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat a les 11.30 hores, la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel risc d'allaus fort en alguns punts de muntanya.