Un dels motius que han portat la divisió entre la comunitat religiosa de Sant Vicenç han estat els nombrosos donatius econòmics que el rector David de Vargas ha anat aconseguint dels feligresos, sempre sota el pretext de restaurar antigues imatges. Algunes de les obres ja estan exposades a l'interior de l'església parroquial.

Les membres del col·lectiu crític Rovira Tenas, Montse Perramon i Assumpta Morilla, asseguren que tenen constància d'"algunes dones en concret" que han fet pagaments al mossèn. Segons les mateixes fonts, el rector justifica la necessitat d'ajut econòmic "per rehabilitar i restaurar marededéus i altres imatges" i també per realitzar altres obres a l'església, una de les quals ha estat ben visible: la restauració del campanar. Segons assenyalen, les inversores solen ser "dones grans, devotes, amb diners i propietats, sense família directa i que senten un gran afecte cap al rector".

Tot i que els contraris al rector manifesten dubtes al voltant d'aquesta manera d'actuar del mossèn, persones que li han entregat importants ajuts econòmics no dubten de la bona voluntat del mossèn i subratllen que són destinats a obres que "quedaran per al bé del poble". Un exemple és Maria Fernández, que va entregar al voltant de 3.000 euros al rector. Segons ha explicat a aquest diari, "el mossèn m'ho va demanar per tal de poder restaurar una antiga imatge que diuen que era de Sant Vicenç. Jo vaig decidir col·laborar-hi perquè vaig pensar que no és res de dolent, ja que és una cosa que quedarà per al poble".

La Maria afegeix que va rebre un rebut per part del bisbat, que li servirà per desgravar a la declaració de la renda d'aquest proper any, ja que va fer el donatiu el 2009. "Abans l'església era un desert, i ara és neta, polida, maca i plena de flors i imatges", conclou.

Les queixes, però, entre una part de feligresos pels ingressos que rebia el mossèn van portar el bisbat de Vic a investigar els comptes de la parròquia. De fet, totes les parròquies del bisbat envien anualment l'estat dels seus números econòmics, però en aquesta ocasió, segons el bisbat, es va fer una revisió especial "per les queixes rebudes". L'estat dels comptes, però, afirmen que era "correcte".

Les mateixes fonts de la diòcesis vigatana afegeixen que, així com una tercera part dels donatius de col·lectes ordinàries van a parar al bisbat, no passa el mateix amb els donatius extraordinaris o anònims, que el rector pot destinar únicament a la seva parròquia. El mateix cas es produeix quan s'organitzen col·lectes amb un objectiu concret.

De totes maneres, la donació per part de particulars de grans quantitats econòmiques a una parròquia, un fet habitual fa algunes dècades, és quelcom molt estrany en l'actualitat. Així ho han assegurat a aquest diari mossens d'altres parròquies, que asseguren que no han rebut des de fa anys sumes de diners tan importants.