L'eix entre Manresa i Abrera (C-55) va tornar a viure ahir una jornada caòtica. Aquest cop per l'accident d'un camió a Monistrol de Montserrat, que va quedar totalment travessat a la calçada. El resultat: la carretera tallada durant més de sis hores i milers de conductors atrapats a l'asfalt o obligats a fer una gran volta per les carreteres de Montserrat o de Collbató per prosseguir el seu viatge.

L'accident va tenir lloc a 3/4 d'1 del migdia, al quilòmetre 12,5 de la C-55, en un revolt situat entre Monistrol i l'estació de l'aeri de Montserrat. Un camió articulat, que portava una cisterna buida, va fer tisora i va sortir de la calçada. La cabina va quedar accidentada en un marge, però el remolc del vehicle va ocupar totalment la via.

La pluja va influir presumiblement en l'accident, i ara els Mossos investiguen si va ser causat per un excés de velocitat o per una distracció. El camioner, de 41 anys, va ser rescatat pels Bombers de l'interior de la cabina i va ser traslladat en estat greu a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

A partir d'aquí, va començar l'odissea per retirar el camió de la calçada, que es va allargar fins a les 7 de la tarda. Durant algunes estones, els Mossos van poder donar pas alternatiu al trànsit, però, en d'altres, la calçada va estar del tot tallada. Aleshores, els vehicles en sentit Abrera eren aturats pels Mossos a la sortida del cremallera de Montserrat. Allà, la policia informava els conductors de la situació i, com a alternatives, els donava la possibilitat de girar cua i agafar la C-58 o l'autopista C-16, o, en canvi, ser desviats per la carretera de Montserrat (per anar fins al Bruc i la A-2). Els conductors dels cotxes que anaven en sentit Manresa també eren desviats per la carretera de Collbató. Tot plegat va provocar que, durant més de sis hores, es formessin cues a la C-55, que van arribar als sis quilòmetres en els moments més crítics.

No va ser l'únic accident d'ahir. En un dia de pluges, n'hi va haver quatre més a la C-16 (a Guardiola de Berguedà i a Bagà), a la A-2 (a Òdena) i a la C-26 (a Vilada), tots ells amb ferits lleus. Fins i tot, al nucli del Guix de Manresa, un vehicle dels Mossos d'Esquadra es va veure involucrat en un accident.