Per segon estiu consecutiu, els vehicles de vigilància contra els focs de la Diputació de Barcelona donaran informació diària de l'estat dels camps de les diferents zones agrícoles de la Catalunya central. Així, a partir del 15 de juny (quan es donarà el tret de sortida a la campanya contra els focs), les patrulles de la Diputació que circulin de forma preventiva pels camins forestals informaran diàriament els Bombers d'aquells camps que estan pendents de segar, dels que ja ho estan i dels que s'estan segant en aquell moment. Tots ells aniran figurant cada dia en un mapa que es va crear l'any passat com a experiència pilot i que aquest estiu es vol posar plenament en funcionament.

Així ho van explicar ahir al matí els responsables de Medi Ambient de la Diputació, durant la presentació a Súria de la campanya de prevenció de focs de l'organisme. Segons van dir, la majoria de focs de l'any passat van tenir un origen agrícola. Per aquest motiu, aquest estiu es vol procurar que, a prop de la maquinària agrícola en funcionament, hi hagi el màxim nombre possible d'equips d'extinció, per poder apagar un incendi causat pels treballs de sega amb la màxima rapidesa.

La Diputació utilitzarà aquest any en total 110 vehicles per fer les rutes de vigilància antifocs per tota la demarcació barcelonina, una cinquantena de les quals per les comarques de la Catalunya central. El Bages tornarà a ser un any més la comarca amb més vehicles, vint en total.