Els Mossos d'Esquadra va detenir dissabte passat un jove de 29 anys i veí de Tortosa com a presumpte autor de delictes contra l'exercici dels drets fonamentals i contra la comunitat internacional. El detingut hauria estat l'encarregat d'organitzar una trobada de skinheads en aquest municipi tarragoní on s'exposaven diversos objectes originals del règim nazi del Tercer Reich, així com documentació nacionalsocialista i altre material de caire xenòfob, que han estat intervinguts. El detingut ha evitat la presó després de pagar una fiança. La policia també va identificar 76 persones de diferents nacionalitats entre els assistents a l'esdeveniment.

La investigació policial es va iniciar quan la Divisió d'informació del Cos de Mossos d'Esquadra va tenir noticia de la convocatòria d'un esdeveniment relacionat amb l'entorn skinhead. Aquest esdeveniment comprenia diverses activitats com la realització d'un concert de música coneguda com a RAC ('Rock Anti Comunista') amb la participació de grups musicals vinguts d'arreu de l'estat i d'altres països, conferències de temàtica relacionada amb el nacionalsocialisme i l'exposició d'objectes del règim nazi del Tercer Reich.

L'operatiu policial va identificar 76 persones de diverses nacionalitats que assistien a l'esdeveniment. En aquest operatiu es van realitzar una entrada i perquisició a Tortosa, s'hi va intervenir material de caire xenòfob i simbologia neonazi, així com documentació de caire nacionalsocialista i diversos objectes originals del règim nazi.

També es va detenir Enrique V.A., de 29 anys i veí de la localitat de Tortosa, com a presumpte autor de delictes contra l'exercici dels drets fonamentals i contra la comunitat internacional. El jove va passar a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Tortosa el dilluns 14 de juny i no va ingressar a presó al satisfer el pagament d'una fiança, segons informen fonts policials.