Un jove de 17 anys d'Olesa de Montserrat, Junior Rodríguez Martínez, va morir dilluns a la tarda en ser atropellat per un tren de mercaderies quan creuava la via en un punt no habilitat per a vianants. L'accident va tenir lloc al tram entre Olesa i Abrera de la via dels Ferrocarrils de la Generalitat, lluny de l'estació de passatgers. El noi serà acomiadat avui, a 2/4 de 10 del matí, al tanatori de Martorell.

Els fets van tenir lloc dilluns a la tarda i, per tant, només dos dies abans de l'atropellament múltiple de Castelldefels (vegeu pàgina 21 d'aquest diari) i del que hi va haver també dimecres a la nit a l'estació de tren de Sant Feliu de Llobregat, que va deixar una víctima mortal. L'accident d'Olesa, però, no va ser divulgat ni pels cossos de seguretat ni pels d'emergències.

L'atropellament va tenir lloc als voltants d'1/4 de 7 de la tarda de dilluns, en un tram de via doble de la línia Manresa-Barcelona de Ferrocarrils situat al límit entre els termes d'Olesa de Montserrat i Abrera. Concretament, la via, en aquell punt, discorre per un espai de camps molt proper a Vilapou.

Segons van explicar ahir fonts de Ferrocarrils de la Generalitat, el noi va ser atropellat per un tren de mercaderies que circulava en sentit Barcelona, a una velocitat d'entre 65 i 70 km/h. L'atropellament va tenir just després d'un revolt, i el maquinista no va tenir temps de frenar i evitar l'impacte amb el jove, que va resultar mort. Segons va declarar el maquinista als Mossos d'Esquadra, el jove va irrompre a la via de forma sobtada, sense mirar. Just abans de l'impacte, va girar el cap i, en veure el tren a escassos metres, va posar una cara de gran esglai.

El tram de via on va ser atropellat el noi és lluny de les estacions de Ferrocarrils i de nuclis habitats. De fet, una tanca metàl·lica impedeix als vianants acostar-se a les vies. A l'indret on va passar l'accident mortal, però, el tros de tanca va aparèixer trencat. Es desconeix si el va tallar el mateix jove o si jo ja ho estava per una bretolada anterior. En tot cas, treballadors de Ferrocarrils han denunciat que cada cop és més habitual que determinades persones tallin la tanca per tal de creuar la via de forma imprudent.

El regidor de Governació de l'Ajuntament d'Olesa, Víctor Serrano, va donar ahir el condol pels tràgics fets, i va explicar que la família viu al municipi des de fa molts anys. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra no van voler donar ahir detalls sobre l'atropellament mortal.