Una jove parella de Casserres, Meritxell Ribera Sant, de 30 anys, i Albert Céspedes Marçà, de 34 anys, natural de Puig-reig, van morir dijous a la tarda en un accident de moto a França, on passaven uns dies de vacances aprofitant el pont de Sant Joan. El seu funeral conjunt serà demà, a 2/4 de 12 del migdia, a l'església de Puig-reig i, posteriorment, rebran sepultura al cementiri de Casserres, població on vivien tots dos.

L'accident, segons van explicar ahir fonts familiars, va tenir lloc en una carretera local propera a Grenoble, al sud de la ciutat francesa de Lió. Albert Céspedes conduïa la motocicleta i portava d'acompanyant la seva xicota. Els dos joves viatjaven amb la companyia d'una altra parella de motoristes (cosins de Meritxell Ribera), que anaven en una altra moto.

Els dos joves van morir quan la seva motocicleta va sortir de la calçada i ells van caure en uns marges. Es desconeixen les causes de l'accident, ja que va ocórrer en un tram recte de carretera que, en principi, no presentava complicacions, segons va declarar el cosí de la noia accidentada. La investigació haurà de determinar si la caiguda va ser causada per un problema de salut del conductor, una distracció o una avaria.

L'altra parella de motoristes no va ser testimoni de l'accident, ja que circulava més endavant. En veure, però, que no els seguien, van girar cua i, aleshores, van descobrir la moto accidentada i els cossos de tots dos en un marge. Albert Céspedes va morir al mateix lloc de l'accident, però Meritxell Ribera va ser traslladada encara en vida a un centre sanitari francès, tot i que va acabar perdent la vida.

Les famílies van viatjar fins a l'indret, i ahir a la nit era previst que tornessin al Berguedà. Les previsions era que els dos cadàvers, després de passar els tràmits de repatriació, arribessin avui al tanatori de Puig-reig. La intenció era que aquesta tarda s'obri la sala de vetlles. El funeral, a Puig-reig, serà demà a 2/4 de 12 del migdia, si no hi ha canvis d'última hora.